Winnaar Belmaanden ZVV Zaandijk Winnaar Belmaanden ZVV Zaandijk

Bellen voor een nieuw kunstgrasveld

Amsterdam, 10 maart 2016 - Een verbouwing van het clubhuis. Een nieuw kunstgrasveld en een trainingskamp in Denemarken. Het zijn slechts een paar van de plannen die de winnende clubs en verenigingen hebben met hun gewonnen cheque tijdens de VriendenLoterij Belmaanden.

In februari belden maar liefst 78 clubs en verenigingen naar de achterban om loten van de VriendenLoterij te verkopen. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De VriendenLoterij verraste clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht met een extra geldprijs.

De winnaar is…

Voetbalvereniging ZVV Zaandijk deed het in februari als beste. Daarom werd ZVV Zaandijk door de VriendenLoterij verrast met een cheque van € 4.000,-.

Armando Toffoli, Jeugdvoorzitter bij ZVV Zaandijk: “Voor een kleine club als ZVV Zaandijk is € 4.000,- erg veel! We hebben slechts 500 leden en werken met heel veel vrijwilligers. Van het geld willen we een scorebord aanschaffen. Die hebben we nog niet. Tevens komt er een nieuw kunstgrasveld. Dit kost erg veel geld, dus dit mooie bedrag zullen we daar ook zeker voor gebruiken!”

En de nummer twee…

SKV Wageningen eindigde op de tweede plek in de VriendenLoterij Belmaanden. De voetbalvereniging wint daarmee een extra prijs van € 2.250,-. Jan Vollaers, voorzitter bij SKV Wageningen: “We zijn een hechte club en we werken altijd samen. Tijdens de VriendenLoterij Belmaanden hebben we naar alle ouders en spelers van de club gebeld. Het bedrag komt erg goed van pas!”

Op de derde plek…

De derde plek is voor Handbalvereniging Kwiek uit Raalte. De VriendenLoterij verraste de club uit Overijssel met een cheque van € 1.750,-. Erik Steverink, bestuurslid bij HV Kwiek: “Het geld kunnen we goed gebruiken voor een trainingskamp in Denemarken waar wij van de zomer naartoe gaan.”

En de nummer vier…

Op de vierde plaats in de VriendenLoterij Belmaanden van februari is GRC 14 uit Giessen geëindigd. Deze Noord-Brabantse voetbalvereniging heeft tal van ideeën met de gewonnen € 1.250,-. De heer Strik, penningmeester bij GRC 14: “We hebben afgesproken dat de selectie van het eerste elftal op trainingskamp mocht, als er veel loten zouden worden verkocht. En dat is gelukt! Ook komt het geld goed van pas voor het clubhuis. We zitten middenin een verbouwing.”

Lees meer over het steunen van clubs & verenigingen