Seizoen 2 Dance Dance Dance van start

Bas van de Goor brengt mensen met diabetes in beweging

1 november 2016 - De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Zorgverleners in heel Nederland organiseerden wandeltrainingen voor mensen met diabetes. Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij konden duizenden mensen deelnemen aan dit initiatief.

Van mei tot en met september wandelden patiënten en zorgverleners wekelijks samen om te werken aan de gezondheid van de deelnemers.
Na maanden trainen werd de Nationale Diabetes Challenge afgesloten met een gezamenlijke laatste wandeltocht op Paleis het Loo tijdens het Nationale Diabetes Challenge Festival. Ruim 3000 mensen liepen gezamenlijk mee en haalden de finish!

André de Kievit kwam via de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation in aanraking met wandelen. Hij vertelt over zijn start in 2015: “Op de eerste echte loop-avond waren er zo’n 20-25 deelnemers. De begeleiding bestond uit een keur aan medici en paramedici: fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, sportdocenten en huisartsen. En dat is al die weken zo gebleven!"

"Elke week werd de wandeling langer. Tijdens het wandelen hielden we elkaar in de gaten. We werden echt loopmaatjes.” Ook in 2016 deed André weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Op het slotfestival waren ruim 3100 mensen uit het hele land in beweging.

Ook André was erbij. “Toen ik in april 2015 startte met wandelen gebruikte ik 48 eenheden insuline per dag, nu nul. Ik gebruikte toen ook nog drie tabletten van een andere diabetes-medicijn, waar ik inmiddels ook vanaf ben.

Mijn huisarts noemt mij ‘zijn succesverhaal’. Het gaat heel goed met mij, alle waarden die werden gecontroleerd bij de laatste controle zijn goed. En het lopen is een ‘verslaving’ geworden!”

    Lees meer over de Nationale Diabetes Challenge
    Lees meer over het Nationale Diabetes Challenge Festival