Roza Celia op Heppie-vakantie Roza Celia op Heppie-vakantie

Alles even loslaten en genieten

10 juli 2018 - Roza Celia (15) heeft het niet altijd makkelijk. Ze draagt zorg voor haar langdurig zieke zus Zara Lena en werd op school gepest. Ook is het in dit eenoudergezin lastig om geld te vinden om op vakantie te gaan. Mede dankzij uw deelname kan Roza Celia toch op vakantie. Samen met haar zus.

Roza Celia: "We zijn altijd heel blij als we naar het heppie-zomerkamp gaan. Heppie betekent voor ons: alles even loslaten en genieten." Ik was zes jaar toen ik voor het eerst naar Heppie mocht, samen met mijn zus. We kwamen in aanmerking voor het kamp omdat de financiële situatie thuis moeilijk was en omdat mijn zus langdurig ziek is.

Zara Lena heeft een aantal keer een hersenvliesontsteking gehad en heeft vaak in het ziekenhuis gelegen. Het is zwaar om voor haar te zorgen, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn moeder. In die tijd werd ik op school ook gepest, dus het was voor ons allemaal heel fijn toen Zara Lena en ik naar Heppie mochten!

Gezellige Heppie-vakanties

Bij de Heppie-vakanties waren er veel lieve kinderen en begeleiders en dat was gezellig. We deden heel veel spellen in het bos en we gingen zwemmen! Dat vond ik superleuk omdat Zara Lena en ik normaal niet kunnen zwemmen. Ze heeft natuurlijk veel begeleiding nodig en hier hadden we dat.

Het leukste aan de vakanties vind ik vrienden maken en dat kan hier goed omdat je jezelf kan zijn. Als ik op school mezelf was, werd ik gepest omdat ik anders was. Maar bij de Heppie-vakanties is iedereen ‘anders’ en dat bindt ons juist.

Dagen aftellen

Als het kamp weer voorbij was, huilde ik in de auto de hele terugweg omdat ik iedereen zo zou gaan missen. We tellen de dagen tot we weer naar een Heppie-vakantie mogen. Het is daarom heel belangrijk dat dit soort Heppie-vakanties bestaan en dat het nieuwe Hotel Heppie er gaat komen. Kinderen maken vrienden en hun ouders, die het vaak ook moeilijk hebben, hebben dan ook een paar dagen rust. Ik kan alles loslaten en genieten. Het voelt echt als vakantie."

Mede dankzij uw deelname kunnen honderden kinderen genieten van een Heppie-vakantie. Voor even kunnen ze dan hun zorgen vergeten en samen met andere kinderen onvergetelijke herinneringen maken.