AFC wint extra prijs Nationale Belweken

AFC ontvangt extra prijs van de VriendenLoterij

Amsterdam, 10 maart 2015 – De Amsterdamsche Football Club (AFC) werd maandag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van € 3.500,-. De club was één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belweken. Dit is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

Emiel Neter, lid van de Jeugdcommissie bij AFC: "We zijn hier ontzettend blij mee! Het geld gaat naar de jeugd van AFC. We hebben allerlei evenementen die we organiseren en over een aantal jaar hebben we als het goed is een nieuw complex. Het geld willen we dan gaan gebruiken om een mooi jeugdhonk te realiseren."

Nationale Belweken VriendenLoterij

Tijdens de Nationale Belweken in oktober en november 2014 belden bijna 200 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van AFC leverde de club maar liefst 184 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 184 loten een jaar blijven meespelen, dan kan AFC € 16.652,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijs voor de meeste loten

De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder 10 clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. AFC ontving een extra prijs van€ 3.500,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over het steunen van clubs en verenigingen