Actie-Pepernoot

Actie Pepernoot brengt blije kindergezichten

Als er thuis al te weinig geld is voor boodschappen dan kun je extraatjes vaak wel op je buik schrijven. Gelukkig is er dan altijd nog Sinterklaas om je verlanglijstje naar te sturen. Toch?

Helaas zijn er nog altijd teveel kinderen in Nederland die geen cadeautje van de Sint krijgen. Niet omdat ze stout zijn, maar omdat het gezin of de instelling waar ze wonen er simpelweg het geld niet voor heeft.

Pakjesavond voor 50.000 kinderen

Actie Pepernoot

Nationaal Fonds Kinderhulp wil dat alle kinderen in ons land kunnen genieten van het Sinterklaasfeest. Armoede mag geen spelbreker zijn. Daarom wordt voor meer dan 50.000 kinderen pakjesavond mogelijk gemaakt.

De maatschappelijke organisaties die de kinderen en gezinnen begeleiden, ontvangen via Actie Pepernoot een code. Daarmee kunnen cadeaus worden uitgezocht in een speciale webshop. De pakjes worden netjes bezorgd en de voorbereidingen voor het heerlijk avondje kunnen worden getroffen.

Dat Actie Pepernoot erg dankbaar wordt ontvangen, blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties vanuit het hele land. Sommige kinderen vieren dankzij Actie Pepernoot voor het eerst in jaren, of zelfs voor het eerst in hun leven pakjesavond.

Het hele jaar “Sinterklaas spelen”

Mede dankzij de steun van de Vrienden Loterij en haar deelnemers kan Nationaal Fonds Kinderhulp jaarlijks bijna 100.000 aanvragen honoreren van kinderen die opgroeien in armoede. Niet alleen tijdens de Actie Pepernoot, maar ook gedurende de rest van het jaar.

Want ook als de Sint in Spanje zit, heeft deze kwetsbare groep dringend hulp nodig. Als hun fiets kapot is bijvoorbeeld, of wanneer er geld nodig is voor een schoolreisje, voetbaltraining of een laptop voor school.

Lees meer over Actie Pepernoot en het Nationaal Fonds Kinderhulp