Aan de slag in de speeltuin

22 september 2016 - Voor mensen met een verstandelijke beperking is gewoon meedoen in de samenleving niet vanzelfsprekend. Zij ervaren meer obstakels bij het naar school gaan, in hun vrijetijdsbesteding en bij het vinden van en baan dan anderen. Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten zijn daarom gestart met het project 'Aan de slag in de speeltuin'.

In dit project worden speeltuinen gekoppeld aan scholen voor speciaal onderwijs en organisaties voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Mede dankzij u als deelnemer ontving dit project een fantastisch bedrag tijdens het Goed Geld Gala in 2016.

"Ik ben trots dat ik in de speeltuin mag werken, ik zou hier de hele week wel willen werken"

De 38-jarige Arnaud Scheffers uit Voorschoten is iedere donderdagochtend in een speeltuin in Leiden te vinden. Vegen doet hij daar het liefste. “Ik vind het fijn om schoon te maken, als ik weg ga is alles aan kant en ligt er niets meer”, vertelt Arnaud enthousiast. Als hij naar de speeltuin fietst is hij extra blij. “Ik ben trots dat ik op de speeltuin mag werken. Ik zou hier de hele week wel willen werken”, vertelt hij met een lach.

Arnaud is erg sociaal en vindt het leuk om contact te hebben met de ouders en kinderen in de speeltuin. “Ik vind het gezellig om met iedereen te kletsen. Als een kindje valt wil ik het liefste meteen naar hem toe rennen om hem te troosten”. Hij zou het werk in de speeltuin niet meer kunnen missen en wil ook andere mensen met een beperking aansporen dit te gaan doen.

Jantje Beton, Fonds verstandelijk gehandicapten & de VriendenLoterij

Mede dankzij u kunnen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten dit project op veel meer plekken in Nederland uitvoeren. Tussen 2016 en 2019 krijgen 875 jongeren met een verstandelijke beperking een stage- of werkplek in één van 125 buurtspeeltuinen in Nederland. Minimaal 350 jongeren blijven na 2019 actief in de speeltuin en voor de buurt. 

Foto credits: Bauke Borsboom

Lees meer over Jantje Beton
Lees meer over Fonds verstandelijk gehandicapten