Fleur beleeft haar eerste Pakjesavond dankzij Actie Pepernoot

6-jarige Fleur beleeft eerste Pakjesavond

Amsterdam, 16 november 2015 - De weken voor 5 december staat op school alles in het teken van Sinterklaas. De kinderen maken pietenmutsen en vertellen in de kring wat er in hun schoen zat. Voor Fleur* is het Sinterklaasfeest een beetje gek. Er zit nooit wat in haar schoen en ze krijgt ook geen cadeautjes op Pakjesavond.

Fleur is enig kind en woont samen met haar moeder. Met haar vader is vlak na haar geboorte het contact verbroken. Fleur en haar moeder zijn sindsdien op elkaar aangewezen. Het is niet altijd makkelijk voor Fleurs moeder om de eindjes aan elkaar vast te knopen. Haar ex-man heeft haar met flinke schulden achtergelaten en ze zit al jaren in de schuldsanering.

Ze kan haar hoofd amper boven water houden en al helemaal als de maand december nadert. De feestdagen benauwen haar.De teleurstelling op het gezichtje van haar dochter als er geen cadeautjes zijn op 5 december, doet haar veel pijn. Fleurs moeder wil niets liever dan haar een onvergetelijk avond bezorgen, mét cadeautjes, zodat zij ook een keer op school vol trots kan vertellen over haar pakjesavond.

Actie Pepernoot

Nationaal Fonds Kinderhulp en de VriendenLoterij organiseren samen Actie Pepernoot om kinderen zoals Fleur toch een mooie pakjesavond te bezorgen. Maar liefst 400.000 kinderen in Nederland leven in armoede. Vaak wonen zij bij (pleeg)ouders waar geen geld voor cadeaus is.

Met Actie Pepernoot zorgen Nationaal Fonds Kinderhulp en de VriendenLoterij er jaarlijks voor dat 50.000 kinderen toch een sinterklaascadeautje krijgen.

Schrijf een gedicht voor een kind!

Bij een Sinterklaascadeau hoort natuurlijk een gedicht, daarom roept de VriendenLoterij alle Schrijfpieten en dichttalenten in Nederland op een leuk gedicht te schrijven voor één van de kinderen. Een aantal gedichten worden op kaartjes geprint en bij de cadeautjes gevoegd. Kijk hier voor de Facebook-actie!

* wegens privacy wordt er een andere naam en foto gebruikt

Lees meer over Nationaal Fonds Kinderhulp