41 talentvolle sporters verrast met financiële bijdrage

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds heeft dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij 41 talenten een financiële bijdrage gegeven ter ondersteuning van hun sportcarrière. Vanwege de huidige situatie ontvingen de talenten dit jaar hun cheque niet tijdens een feestelijke uitreiking, maar gewoon in de brievenbus.

In totaal werd € 42.000 uitgekeerd aan de toekomstige toppers. Een recordbedrag. De talenten zijn zogenaamde 'statustalenten' die een aanvraag hadden ingediend bij het fonds van de oud-schaatskampioene Yvonne van Gennip.

Gelijke kansen
Yvonne maakt zich hard voor de talenten en helpt ze op weg om te voorkomen dat ze om financiële redenen moeten afhaken. Yvonne: “Als jong schaatstalent was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de financiering van mijn topsportcarrière. Daardoor kon ik me zorgeloos richten op mijn trainingen en steeds beter worden. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mijn drive is om het voor ieder kind met talent mogelijk te maken om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie.” 

€ 1.500,- voor 13-jarige turnster Floor
Eén van de 41 talentvolle sporters die een bijdrage heeft ontvangen is de 13-jarige turnster Floor Slooff uit Driehuis. Volgens haar coach Katarina Sarisska is Floor een uitzonderlijk talent. “Ze is al opgenomen in de selectie van Jong Oranje, heeft een uitstekende werkinstelling en is ambitieus. Haar doel voor dit jaar is om deel te nemen aan de Jeugd Europese Kampioenschappen."

Sporten op het hoogste niveau
Om haar sport op dit niveau te kunnen beoefenen traint Floor 27 uur per week in het Kennemer Sport Centrum in Haarlem en het topsportcentrum in Heerenveen. Daarnaast neemt ze aan zo veel mogelijk internationale stages en toernooien deel om ervaring op te doen. Om haar reis- en verblijfskosten, maar ook haar materiaalkosten deels te financieren heeft Floor een aanvraag ingediend bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

Floor: “Ik ben zo blij met deze bijdrage. Hiermee helpen jullie mij, maar ook mijn ouders echt heel goed op weg.”
De 13-jarige turnster Floor De 13-jarige turnster Floor