Clubs en verenigingen winnen extra prijs

20 clubs en verenigingen winnen € 28.000,

Amsterdam, 9 oktober 2015 - Twintig clubs en verenigingen zijn door de VriendenLoterij verrast met een extra prijs naar aanleiding van hun deelname aan de Nationale Belweken. In totaal verdeelde de VriendenLoterij € 28.000,-.

Tijdens de Nationale Belweken in maart en april van dit jaar belden bijna 150 clubs en verenigingen hun achterban met de oproep om mee te spelen met de VriendenLoterij. Dit najaar verdeelde de VriendenLoterij € 28.000,- onder de twintig clubs waar de meeste loten voor meespelen.

Per regio maken de beste clubs en verenigingen kans op een extra prijs van € 3.000,-, € 2.000,- en € 1.000,-. De nummers vier en vijf krijgen beiden € 500,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

"De eerste plaats hadden we niet verwacht!"

MSC Meppel is de winnaar van regio Noord. De belactie leverde de club maar liefst 46 loten op. En een extra geldprijs van € 3.000,-. Wim van Keulen, vrijwilliger bij MSC Meppel: "We hadden deze eerste plaats totaal niet verwacht! We hoopten op een vierde of misschien een derde prijs. Met dit bedrag willen we een ballencontainer aanschaffen. De rest van het geld zal besteed worden aan de jeugd."

Ook V.V. Alkmaarsche Boys uit regio West, SV Deurne uit regio Zuid en R.K.H.V.V. uit regio Oost ontvingen een cheque van € 3.000,-. Jan Hendriks, vicevoorzitter van R.K.H.V.V.: "Een geweldige opsteker, dit bedrag! Het zal deels gebruikt worden voor een nieuwe vloer van de kantine. Die is na 30 jaar toe aan vervanging."

Meld uw club aan

In februari, maart, april en mei 2016 vieren we het tiende jubileum van de VriendenLoterij Belweken. Om dit te vieren maken clubs en verenigingen kans op een extra deelprijs van maar liefst € 44.000,-.

Doe mee en meld uw club aan via onze Vriendenlijn op 020-6776880 of op club@vriendenloterij.nl.

Lees meer over de Nationale Belweken