11.000 kinderen krijgen zwemles dankzij deelnemers

Amsterdam, 2 februari 2016 – Steeds meer kinderen verlaten jaarlijks de basisschool zonder zwemdiploma, omdat de ouders de zwemlessen niet kunnen betalen. Het Jeugdsportfonds en Nationaal Fonds Kinderhulp ontvangen daarom van de VriendenLoterij € 500.000,- om deze kwetsbare groep kinderen te leren zwemmen via de innovatieve zwemlesmethode SuperSpetters van de KNZB.

Dankzij deze schenking gaan 11.000 kinderen, die anders niet leren zwemmen, hun diploma halen. De bijdrage aan SuperSpetters is een van de vele schenkingen die de VriendenLoterij vandaag bekendmaakte tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam.

Recordbedrag voor gezondheid en welzijn

Tijdens het Goed Geld Gala werd onthuld dat er in 2016 een recordbedrag van ruim 52,9 miljoen euro gaat naar maatschappelijke initiatieven (goede doelen, (sport)clubs en verenigingen) die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. En dat allemaal dankzij de VriendenLoterij-deelnemers van wie iedere maand de helft van de inleg naar goede doelen gaat.

Directe hulp bij een hartstilstand

Ook voor de Hartstichting werd het een bijzondere avond. Zij ontvangt een schenking van € 581.000,- om 800 extra AED’s 24 uur per dag toegankelijk te maken door ze aan de buitenzijde van een gebouw te plaatsen. Hierdoor kunnen twee extra levens per week worden gered. Nu bevinden AED’s zich veelal binnenshuis, waardoor ze niet altijd bereikbaar zijn voor burgerhulpverleners.

Navigatietechnologie voor Nederlandse ziekenhuizen

Verder was er mooi nieuws voor KWF Kankerbestrijding en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Zij ontvangen een bijdrage van € 322.000,- om een in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis ontwikkelde operatietechniek beschikbaar te maken voor alle ziekenhuizen in Nederland. Met deze techniek kunnen tumoren volledig operatief worden verwijderd, waardoor de kans op mogelijke terugkeer en uitzaaiingen kleiner wordt.

Bekijk het overzicht van alle schenkingen