11 juni buitenspeeldag met Jantje Beton

11 juni: Buitenspeeldag

Amsterdam, 2 juni 2014 – Op 11 juni vindt de Buitenspeeldag plaats. Jantje Beton en Scouting Nederland organiseren deze dag speciaal voor kinderen, om aandacht te vragen voor het belang van buitenspelen.

Met de Buitenspeeldag willen deze twee goede doelen van de VriendenLoterij samen met andere organisaties kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is héél goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen meer bewegen en aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. 

Dit jaar zijn er ruim 1.000 locaties waar kinderen kunnen deelnemen aan de Buitenspeeldag. In vrijwel elke gemeente worden wel buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Voor veel kinderen is de Buitenspeeldag dé kans om in hun buurt een zeepkistenrace te houden, de straat om te toveren tot spellencircuit, hutten te bouwen of een klimwand op te klauteren. De initiatiefnemers hopen ook dit jaar op een groot aantal aanmeldingen van spetterende buitenactiviteiten. 

Ga snel naar www.buitenspeeldag.nl om te kijken welke activiteiten er bij u in buurt zijn. Ook staan er nuttige tips op de site voor de organisatie van een Buitenspeeldag. 

De VriendenLoterij steunt Jantje Beton en Scouting Nederland al jaren. Samen hebben deze twee organisaties meer dan € 14 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen.