100.000,-?! Ik word niet goed!”

Amsterdam, 3 augustus 2015 - Philip uit Hulst won in juni € 100.000,-. En dat kwam als geroepen voor de jonge vader, die op dat moment in een schuurtje woonde.

Op het moment dat onze Vriend Wolter Kroes aanbelt bij Philip, hangen de elektriciteitskabels en bakstenen uit de muur. Philip zit midden in een grootschalige verbouwing. "Ik heb alles van onderaf aan gestript en ben het nu weer aan het opbouwen. Tot die tijd slaap ik in een schuurtje achterin de tuin", vertelt Philip te midden van de steigers en de mengemmers aan Wolter Kroes.

Hoeveel hij nog nodig denkt te hebben voor zijn huis, wil Wolter weten die met een cheque in zijn handen staat. Zo’n € 20.000,- schat Philip. Wolter schuift de cheque open met daarop het vijf dubbele. “€ 100.000 euro!?’, roept Philip uit. “Ik word niet goed, man!”

"Binnenkort weer fatsoenlijk slapen"

Nu, anderhalve maand later, vertelt Philip dat hij nog altijd in zijn schuurtje slaapt. Maar het creëren van ‘een meer leefbare situatie’ gaat volgens planning: "Ik ben nog volop aan het verbouwen, maar hoop in de winter weer binnen te slapen. Dan heb ik één kamer klaar, doet de verwarming het en heb ik de badkamer af. Dan kan ik weer normaal m’n kleren wassen en fatsoenlijk slapen."

Pretpark met de kids

Philip uit Hulst

Tussen het harde werk door is er dankzij de geldprijs ook tijd voor vertier. "Ik ben net op vakantie geweest met de kids naar een pretpark in Duitsland. En daarna gaan we in Nederland nog een keer." Tot slot wil Philip een auto aanschaffen. "Zo kan ik mijn kinderen wat vaker zien. Dan zitten we niet meer vast aan huis en kunnen we er gezellig op uit met elkaar!"

Bekijk meer afleveringen van VriendenLoterij: De Winnaars
Bekijk de prijzen van deze maand