Jantje Beton Buitenspeeldag

10 juni is het Buitenspeeldag

Amsterdam, 2 juni 2015 - Het is bijna zover! Dé Buitenspeeldag op 10 juni 2015. Op deze dag stimuleert Jantje Beton tienduizenden kinderen om lekker buiten te spelen met hun buurtgenootjes. Want Jantje Beton, een van de goede doelen die de VriendenLoterij steunt, wil kinderen van de bank op de straat krijgen.

Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt.

En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Buitenspeel-ideeën nodig?

U bent van harte uitgenodigd om in uw buurt ook een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de Buitenspeeldag-activiteit? Of op zoek naar inspiratie voor leuke buitenspeel-ideeën, neem dan een kijkje op www.buitenspeeldag.nl.

Lees meer over Jantje Beton