De VriendenLoterij en haar deelnemers blijven het jeugdvoetbal en de maatschappelijke activiteiten van Ajax ondersteunen 

De VriendenLoterij en haar deelnemers blijven het jeugdvoetbal en de maatschappelijke activiteiten van Ajax ondersteunen uit de opbrengst van de lotverkoop.

Jeugdvoetbal en maatschappelijke betrokkenheid zitten in het DNA van Ajax. Daarom is het mooi dat fans daar direct aan kunnen bijdragen, en tegelijkertijd kans maken op mooie prijzen. Afgelopen jaar hebben deelnemers aan de VriendenLoterij zo bijna 1.6 miljoen euro bijgedragen aan de maatschappelijke aspecten van de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van Ajax.

De VriendenLoterij vindt het geweldig om te zien dat dankzij de deelname van vele Ajax-fans, maatschappelijke projecten kunnen worden gerealiseerd en honderden jeugdspelers de juiste begeleiding krijgen om te floreren, niet alleen op het veld, maar ook in het klaslokaal. Ook de talenten die het niet redden tot het betaalde voetbal zijn hierdoor voorzien van een goede basis voor de toekomst. Bovendien vervullen zij vaak een voorbeeldfunctie bij clubs en verenigingen waar zij daarna actief blijven. Zo krijg je een vliegwiel effect. 

Dat we ons hier de komende jaren samen voor blijven inzetten is fantastisch.