Extra project SuperSpetters van het Jeugdsportfonds en Nationaal Fonds Kinderhulp

€ 52,9 miljoen aan goede doelen dankzij uw deelname

Amsterdam, 2 februari 2016 - De VriendenLoterij maakte tijdens het Goed Geld Gala bekend dat er in 2016 een recordbedrag van ruim € 52,9 miljoen gaat naar goede doelen, (sport)clubs en verenigingen. Zij geven mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug.

En dat allemaal dankzij u en andere deelnemers van wie iedere maand de helft van de lotprijs naar goede doelen gaat. Extra projectschenkingen zijn er in 2016 onder andere voor Nationaal Fonds Kinderhulp, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.

Zwemles voor 11.000 kinderen

Steeds meer kinderen verlaten jaarlijks de basisschool zonder zwemdiploma, omdat de ouders de zwemlessen niet kunnen betalen. Dankzij uw deelname schenkt de VriendenLoterij € 500.000,- aan het Jeugdsportfonds en Nationaal Fonds Kinderhulp om deze kwetsbare groep kinderen te leren zwemmen via de innovatieve zwemlesmethode SuperSpetters van de KNZB. Door deze schenking gaan 11.000 kinderen, die anders niet leren zwemmen, hun diploma halen.

Directe hulp bij een hartstilstand

De Hartstichting ontvangt een schenking van 581.000 euro om 800 extra AED’s 24 uur per dag toegankelijk te maken door ze aan de buitenzijde van een gebouw te plaatsen. Hierdoor kunnen twee extra levens per week worden gered. Nu bevinden AED’s zich veelal binnenshuis, waardoor ze niet altijd bereikbaar zijn voor burgerhulpverleners.

Navigatietechnologie voor Nederlandse ziekenhuizen

KWF Kankerbestrijding en het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ontvangen dankzij u en de andere VriendenLoterij-deelnemers een bijdrage van 322.000 euro om een in het Antoni van Leeuwenhoek ontwikkelde operatietechniek beschikbaar te maken voor alle ziekenhuizen in Nederland. Met deze techniek kunnen tumoren volledig operatief worden verwijderd, waardoor de kans op mogelijke terugkeer en uitzaaiingen kleiner wordt.

€ 3,8 miljoen voor jeugdopleidingen Eredivisieclubs

Ook onthulde de VriendenLoterij tijdens het Goed Geld Gala dat jeugdopleidingen van Eredivisieclubs dankzij de deelnemers ruim € 3,8 miljoen ontvangen. De jeugdopleidingen gebruiken de schenking onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid.

Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt.

Lees meer over het Goed Geld Gala