Fantastisch dat u meespeelt voor de sc Heerenveen Jeugdopleiding

Omdat u meespeelt in de VriendenLoterij voor sc Heerenveen, gaat minimaal 40% van uw lotprijs naar deze club. Mede dankzij uw steun kan de Friese club investeren in jong talent.

Met de steun die sc Heerenveen ontvangt, investeert de club in de Voetbalacademie. Deze Academie is een belangrijk onderdeel in de club. Hier worden jonge talenten opgeleid tot profvoetballers. De nadruk op de ontwikkeling van de jeugdspelers, leidde tot veel doorstroom naar het eerste of tweede elftal. Een positieve trend die de club graag voortzet.

Ook spelers die het betaald voetbal uiteindelijk niet redden, krijgen hier een goede basis mee. Zo kunnen zij een voorbeeldfunctie voor medespelers vervullen, als ze terugkeren naar het verenigingsleven.

sc Heerenveen gebruikt de inkomsten van de VriendenLoterij onder andere om de buitenlandse jonge talenten wekelijks Nederlandse en Engelse les te geven. Spelersbegeleider Eric Boersma: "Buitenlandse jongens moeten zich hier zo snel mogelijk thuis voelen, dat gaat vlotter als ze de taal spreken."

De Engelse les is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst een Engelstalige opleiding kunnen volgen. Ook wordt er ingezoomd op de actualiteit en maatschappelijke thema's. Alles draait om de algemene ontwikkeling van de spelers. De jeugdopleiding van sc Heerenveen richt zich niet alleen op buitenlandse spelers, maar nemen ook Nederlandse voetballers mee in dit traject.

Het uiteindelijke doel is om jonge voetballers op eigen benen te laten staan. Volgens Boersma is zelfstandigheid belangrijk en moeten ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en carrièreplanning. Boersma zegt blij te zijn met de inkomsten van de VriendenLoterij. "Des te meer fans meespelen, des te beter kunnen wij onze talenten voorbereiden op de toekomst."

sc Heerenveen en de VriendenLoterij

Voor de VriendenLoterij onderstreept het partnerschap met de Eredivisie het maatschappelijk belang van sport en andere activiteiten in clubverband. Deze sociale samenwerking heeft een positieve invloed op de jeugd van sc Heerenveen, maar ook op de voetbalfans.

Omdat u sc Heerenveen steunt, maakt u ook kans op fantastische Eredivisieprijzen. Prijzen zoals sc Heerenveen seizoenkaarten, tickets, Fanshop cadeaukaarten en zelfs meet-and-greets met spelers uit de sc Heerenveen-selectie.