VriendenLoterij, BankGiro Loterij en Nationale Postcode Loterij

Loterijen in Nederland

In Nederland kunt u in verschillende loterijen meespelen om kans te maken op mooie prijzen. De loterijen verschillen in spelvorm en prijzen, maar ook van missie. U kunt bijvoorbeeld met een lot zowel een goed doel steunen als kans maken op geweldige prijzen. Hieronder staan de belangrijkste loterijen op een rij:

• VriendenLoterij

• Nationale Postcode Loterij

• BankGiro Loterij

• Nederlandse Loterij

Meespelen en goede doelen steunen

Naast kans maken op mooie loterijprijzen, steunt u ook nog eens een goed doel. Het verschilt per loterij of dit gaat om een organisatie op het gebied van gezondheid en welzijn, cultuur of mens en natuur.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt goede doelen die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van mensen in de samenleving. Denk aan goede doelen, clubs en verenigingen. Van het KWF Kankerbestrijding tot de jeugdopleiding van voetbalclubs uit de Nederlandse Eredivisie. Daarnaast kunt u ook vriend worden van uw eigen club of vereniging. Bijvoorbeeld de voetbalclub van uw zoon of dochter of de muziekvereniging waar u lid van bent.

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Meespelen betekent culturele organisaties steunen en bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed. Jaarlijks worden er zo’n 66 instanties gesteund om cultuur te beschermen zodat ook toekomstige generaties hiervan kunnen blijven genieten. Ook is het mogelijk om voor een specifiek museum mee te spelen. Het Rijksmuseum bijvoorbeeld of het Van Gogh Museum.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt goede doelen die zich richten op een groene en rechtvaardige wereld. Maar liefst 99 goede doelen op het gebied van mens en natuur ontvangen jaarlijks een bijdrage. Amnesty International bijvoorbeeld, maar ook Dance4life en Greenpeace.

Deelname aan een loterij

Door deel te nemen aan een spel van de VriendenLoterij, BankGiro Loterij en de Nationale Postcode Loterij maakt u kans op mooie prijzen en steunt u tegelijkertijd een goed doel. Daarnaast zijn er verschillende spellen waar u automatisch aan deelneemt, zoals Bingo en VriendenPrijzen.

Apple prijzenpakket

Win een iPhone X

Bij de VriendenLoterij maakt u altijd kans op te gekke prijzen. Een van de mooie prijzen die u kunt winnen met de maandelijkse trekking is de Apple iPhone X.

Lees meer

Geldprijzen

Geld spelletjes

Er zijn diverse spelletjes die u kunt spelen waarbij u kans maakt op geld prijzen. Van de wekelijkse Bingo tot de AutoJackpot.

Lees meer

Prijzen

Prijzen winnen

Van een auto tot een uitstapje naar keuze, geld prijzen en meer. Bij de VriendenLoterij maakt u elke maand kans op mooie prijzen.

Lees meer