Jantje Beton

Met de PrijzenMarathon maken we écht het verschil.

Met de VriendenLoterij PrijzenMarathon kunnen we écht het verschil maken. Bij deze jaarlijkse nationale campagne staat elk jaar één goed doel volop in de spotlights. Dit jaar steunt u door mee te spelen in de VriendenLoterij PrijzenMarathon het Nationaal Ouderenfonds in hun strijd tegen eenzaamheid bij ouderen.


Met de VriendenLoterij PrijzenMarathon worden al jaren prachtige resultaten behaald. Hier leest u welke mooie resultaten er tot op heden zijn behaald.

2014: KiKa


De PrijzenMarathon 2014 voor KiKa heeft een opbrengst van gemiddeld 1 miljoen euro per jaar. Het geld was bestemd voor de bouw van het grootste kinderkankercentrum van Europa; het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Op 5 juni 2018 heeft koningin Máxima het naar haar vernoemde centrum geopend.

KiKa


2015: Alzheimer Nederland


In 2015 hebben we de VriendenLoterij PrijzenMarathon ingezet voor een doorbraak in het onderzoek naar alzheimer. Deze ingrijpende en nog ongeneeslijke hersenziekte treft steeds meer Nederlanders. Met de extra opbrengsten kan Alzheimer Nederland het onderzoek naar preventie, genezing en oorzaken uitbreiden.

2016: Spieren voor Spieren


In 2016 kwamen we in actie voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Dankzij tienduizenden Nederlanders die hebben meegespeeld, hebben we het kindercentrum een symbolische cheque van 4 miljoen euro kunnen overhandigen.

Spieren voor Spieren


2017: Stichting Het Vergeten Kind


In 2017 was de slogan voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon: Samen zetten we Het Vergeten Kind op 1. Het doel was om in Almere Het Huis van Het Vergeten Kind te realiseren. Op deze veilige, centrale en liefdevolle plek kunnen kwetsbare kinderen hun zorgen en ellende opzijzetten en krijgen zij de aandacht die ze verdienen.

2018: Stichting MetaKids


Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon van 2018 ging de helft van de inleg naar Stichting MetaKids voor het realiseren van een nieuw landelijk samenwerkingsverband van zes academische centra, gespecialiseerde artsen, onderzoekers en de patiëntenvereniging VKS. Daardoor kunnen alle kinderen straks sneller een behandeling op maat krijgen en dat vergroot hun kansen op een gezonde toekomst aanzienlijk.