VriendenLoterij PrijzenMarathon Het Vergeten Kind

"Het Vergeten Kind heeft mijn leven weer een doel gegeven"

Fahima (16) kwam samen met haar moeder, broertje en zus tijdelijk in een vrouwenopvang terecht. Ze was elf jaar toen ze in een opvang moest wonen en voelde zich daar letterlijk 'vergeten'.

Fahima: "Mijn moeder was als jong meisje uitgehuwelijkt aan mijn vader en ze waren samen vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Het was een slecht huwelijk, waarin mijn moeder zich niet altijd veilig voelde."

"Zonder familie dichtbij en zonder de taal te spreken, kon mijn moeder hier geen kant op. Omdat ze ook bang was voor de veiligheid van haar kinderen, heeft ze uiteindelijk toch hulp gezocht. Ze vluchtte met ons, mijn drie jaar oudere zus en vier jaar jongere broertje naar een vrouwenopvang. Ik was toen elf.

Diepe littekens

In de opvang vond ik het vreselijk. Ik miste mijn oude omgeving, mijn kamer, mijn vriendinnetjes. Hoe goed bedoeld ook, het was geen thuis. De unit die we kregen was klein. Ik sliep samen met mijn zus op een kamer. Ik heb me letterlijk vergeten gevoeld.

Alle aandacht, hulp en therapie ging uit naar mijn moeder. We hebben er uiteindelijk anderhalf jaar gewoond omdat het erg lang duurde om een huis voor ons te vinden. De periode in de vrouwenopvang heeft diepe littekens achter gelaten.

Dol op de Unforgettables

De periode in de vrouwenopvang ligt nu achter ons en ik maak grote stappen vooruit. Ook heb ik veel steun gehad aan Het Vergeten Kind. Ze hebben mijn leven weer een doel gegeven.

Ik zit in de jongerenraad van Het Vergeten Kind en ben een zogenaamde ‘Unforgettable’, dat zijn de jongerenambassadeurs van de stichting. Na een trainingsdag of weekend met de andere Unforgettables kan ik er weer tegen aan. Ik ben ook dol op alle andere Unforgettables. We hebben een hechte band en ik deel meer dingen met hen dan met normale vriendinnen.

Nu het weer goed met me gaat, grijp ik elke mogelijkheid aan om me hard te maken voor alle Vergeten Kinderen. Waar mogelijk vertel ik hoe koud en eenzaam het voor kinderen is in de opvang. Zo hoop ik de politiek wakker te schudden zodat er meer aandacht en begeleiding komt voor de kwetsbare kinderen in zulke opvanghuizen. Dan heeft mijn moeilijke tijd toch nog iets positiefs opgeleverd!"

Het Vergeten Kind

"Bij Het Vergeten Kind hoef ik geen masker te dragen"

Lees het verhaal van Nathaniel

Speel mee in de VriendenLoterij PrijzenMarathon

Zij komen in actie voor Het Vergeten Kind

Bekijk de video

VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Bij Het Vergeten Kind is het leven even normaal"

Lees het verhaal van Jacqueline