VriendenLoterij PrijzenMarathon Het Vergeten Kind

"Bij Het Vergeten Kind mag ik volledig mezelf zijn"

Daan (19) is op zijn zestiende vrijwillig uit huis geplaatst en woont nu in een kamertrainingstraject. Het gaat goed met hem, maar hij heeft een aantal jaar geworsteld; Daan heeft zeker honderd begeleiders gehad de afgelopen jaren.

Daan: "De aankondiging van mijn ouders om te willen scheiden, kwam als een complete verrassing voor mij en mijn broer. Mijn jeugd was fijn: we gingen op wintersport, zomervakantie en mijn vader bracht me naar voetbal en clubs. De keren dat mijn ouders ruzie hadden gehad kon ik op één hand tellen."

"Mijn hele leven veranderde na de scheiding. Ik worstelde met mijn loyaliteit, kreeg steeds meer conflicten met mijn moeder en ging bij mijn vader wonen. Dat duurde helaas niet lang, ik verhuisde terug naar mijn moeder."

Crisisopvang

"Ik vond het vreselijk thuis, wat ervoor zorgde dat ik opstandig werd. Buiten dat was ik alleen maar bezig met gamen. Twaalf uur per dag deed ik niks anders. De relatie tussen mijn ouders en mij werd zo ernstig verstoord dat er uiteindelijk ingegrepen werd door ambulant begeleiders.

Mijn ouders hadden geen grip meer op mij. Eerst kwam ik in een crisisopvang terecht, daarna ging ik naar een leefgroep bij het Leger des Heils en daarna ben ik nog drie keer verhuisd.

Wel honderd begeleiders

De Jeugdzorg heeft binnen behandelgroepen een systeem waarin je om de negen maanden moet verhuizen, daardoor heb ik in totaal vijf verschillende groepen gehad.

Zelf zou ik kinderen en jongeren zo lang mogelijk op één plek laten blijven. Nu kun je je bijna niet hechten aan je groepsgenoten, maar ook niet aan de begeleiders. Ik heb er wel honderd gezien, wat maakte dat ik er niet meer over piekerde om mijn persoonlijke verhaal wéér met een vreemde te delen.

Knuffels en steun

Inmiddels gaat het redelijk met mij. Mijn uithuisplaatsing heeft goed uitgepakt. Momenteel studeer ik voor pedagogisch medewerker in de Jeugdzorg en als ervaringsdeskundige denk ik echt het verschil te kunnen maken in iemands leven.

Ver vooruitkijken doe ik niet graag, maar ik probeer zoveel mogelijk leuke dingen te plannen. Ik verheug me op alle activiteiten met The Unforgettables, de jongerenraad van Het Vergeten Kind. Ik heb zoveel liefde gemist de afgelopen jaren. De professionals die ik op mijn pad ben tegengekomen deden erg hun best, maar zijn erg afstandelijk. Bij Het Vergeten Kind vind ik knuffels, interesse en steun en mag ik volledig mezelf zijn."

"Het Vergeten Kind heeft mij weer een doel gegeven"

Lees het verhaal van Fahima

Speel mee in de VriendenLoterij PrijzenMarathon

Zij komen in actie voor Het Vergeten Kind

Bekijk de video

Het Vergeten Kind

"Bij Het Vergeten Kind hoef ik geen masker te dragen"

Lees het verhaal van Nathaniel

VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Bij Het Vergeten Kind is het leven even normaal"

Lees het verhaal van Jacqueline