VriendenLoterij PrijzenMarathon Het Vergeten Kind

"Bij Het Vergeten Kind is het leven even normaal"

Jacqueline (20) woont samen met haar moeder en haar zusje. Haar vader leeft al sinds haar 7e niet meer en vanaf dat moment werd het thuis erg moeilijk. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat Jacqueline en haar zusje uit huis werden geplaatst.

Geen vertrouwen in volwassenen

Jacqueline: "Na het overlijden van mijn vader was het voor mijn moeder erg zwaar, toch deed ze haar uiterste best om goed voor ons te zorgen. Financieel was onze situatie ingewikkeld geworden en mijn moeder stond er echt alleen voor, terwijl ze ook een zware tijd achter de rug had. Ze zocht hulp voor ons, zoals gesprekken met een psycholoog.

Net op het moment dat we weer opkrabbelden als gezin, trok mijn psychologe aan de bel bij Jeugdzorg. Ze vond dat mijn moeder me een te volwassen rol gaf, die niet paste bij mijn leeftijd. Hoe mijn moeder en ik ook ontkenden dat dit gebeurde, de psychologe was ervan overtuigd.

Mijn vertrouwen in volwassenen werd hierdoor beschadigd. Ik vertelde niemand meer iets, want grote mensen deden je alleen maar pijn. Uiteindelijk werden mijn zusje en ik op basis van dat dossier zelfs een half jaar uit huis geplaatst. Gelukkig konden we bij mijn oom en tante terecht, anders zouden mijn zusje en ik ook nog gescheiden worden.

Veilige plek

Later kregen we toegepaste hulp en ging het stukken beter. Inmiddels zijn we tien jaar verder en heb ik mijn verleden zoveel mogelijk achter me gelaten. Het gaat goed met mij. Ik richt me op mijn toekomst en studeer Gespecialiseerde Pedagogiek. Ik zou dolgraag het speciaal basisonderwijs in willen om kinderen met een beperking te helpen. Daarnaast zet ik me in voor Het Vergeten Kind.

Ik heb zelf erg een vertrouwenspersoon gemist in mijn leven. De enige die ik had, die psychologe, had mijn vertrouwen beschaamd. Het zou zo fijn zijn geweest als ik toen een plek had gehad als Het Vergeten Kind Centrum dat nu wordt gebouwd, een plek waar het leven even normaal is.

Op bijeenkomsten van Het Vergeten Kind boeit het niet of je geen vader hebt, geen geld hebt of dat je een stoornis hebt. Iedereen is hetzelfde. Na afloop ga ik altijd naar huis met een hele groep nieuwe vrienden."

"Het Vergeten Kind heeft mij weer een doel gegeven"

Lees het verhaal van Fahima

Speel mee in de VriendenLoterij PrijzenMarathon

Zij komen in actie voor Het Vergeten Kind

Bekijk de video

Het Vergeten Kind

"Bij Het Vergeten Kind hoef ik geen masker te dragen"

Lees het verhaal van Nathaniel

VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Bij Het Vergeten Kind is het leven even normaal"

Lees het verhaal van Jacqueline