Yvonne van Gennip Talent Fonds

Gesteund sinds
2017
Ontvangen in 2020
€ 100.000
Gekozen door deelnemers
€ 302
Totaal ontvangen
€ 0,4 miljoen

Er zijn genoeg sporttalenten in Nederland. Alleen beschikt niet elk gezin over de financiële mogelijkheden om het talent van het kind verder te ontwikkelen. Om deze kinderen te ondersteunen heeft drievoudig olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip haar eigen fonds opgericht.

Reiskosten, de juiste voeding, medische zorg, materiaal, trainingsstages; het kost een hoop geld. Dat is niet altijd op te brengen door ouders en ook sponsoring of ondersteuning door middel van topsportprogramma's ontbreekt vaak. Daardoor haken kinderen noodgedwongen af en gaat veel talent onnodig verloren.

Yvonne van Gennip Fonds houdt toptalenten binnenboord

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds probeert dat te voorkomen. "Iedereen moet zo veel mogelijk geholpen worden om zijn of haar doel te bereiken. Daarom ben ik blij dat ik kinderen op deze manier een duwtje in de goede richting kan geven", aldus de schaatskoningin van de Olympische Spelen van Calgary in 1988. Haar eigen sportgeluk gunt zij ook de jeugdige talenten van nu.

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds is in 2017 opgericht. Het fonds wil zich verder professionaliseren, eigen fondsenwerving op gang brengen en de naamsbekendheid vergroten. Dit alles om uiteindelijk jaarlijks minimaal honderd talentvolle sporters te ondersteunen. Kinderen met ambities binnenboord houden en hen de kans geven hun grote droom werkelijkheid te laten worden.