De jeugd heeft de toekomst

Als u meespeelt met een lot voor uw favoriete Eredivisieclub, steunt u met minimaal 40% van uw lotprijs de jeugdopleiding. De VriendenLoterij geeft juist de kinderen een steuntje in de rug. Zo hebben zij een goede basis voor de toekomst, mochten ze het betaalde voetbal niet halen.

Ook gebruiken de clubs de opbrengsten om maatschappelijke activiteiten te organiseren voor een betere samenleving. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten, en hebben zij goede sociale vaardigheden ontwikkeld.

School staat voorop

Joël Veltman, exponent van de Ajax-jeugdopleiding, kijkt met veel plezier terug op zijn opleiding in het complex De Toekomst. Toch was het niet altijd even makkelijk. Het was ook een tijd die gepaard ging met veel druk. Elk jaar moest er geknokt worden om een jaartje verder te komen in de opleiding. Bovendien moesten de schoolprestaties altijd in orde zijn.

"In de Ajax-jeugd staat school voorop. Daar werd op gehamerd. Als je op school problemen had, of slechte cijfers, dan speelde je niet." Veltman liet het niet zo ver komen. Hij vertelt,"De opleiding ging me vrij gemakkelijk af. Al heb ik wel optimaal gebruikgemaakt van de vele onderwijsfaciliteiten die Ajax biedt. Ik maakte tijdens het dagelijkse studie-uurtje al meteen lekker m'n huiswerk."

Ook andere clubs, zoals Feyenoord, schenken veel aandacht in hun jonge spelers. Met de bijdrage van de VriendenLoterij investeerde de club in extra mankracht. Denk aan een schoolcoördinator en een sociaal-maatschappelijk werker, die de leerlingen kunnen adviseren. Niet voor niets is de Feyenoord Academy vier jaar op een rij verkozen tot beste jeugdopleiding van Nederland.

Steun is onmisbaar

Om de jeugd de juiste ondersteuning te bieden in hun opleiding is de bijdrage van onze deelnemers onmisbaar. Bovendien kunnen clubs met de bijdrage ook investeren in hun omgeving. Met de steun die clubs ontvangen worden er clinics georganiseerd en projecten om pesten en discriminatie tegen te gaan.