Nationaal Ouderenfonds

Gesteund sinds
2002
Ontvangen in 2020
€ 200.000
Door deelnemers gekozen
€ 2.957.989
Totaal ontvangen
€ 25,8 miljoen

Wist u dat er in elke straat wel een oudere woont die zich eenzaam voelt? Dat is 1 op de 2 ouderen! Het Nationaal Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom zetten zij zich iedere dag met hart en ziel in met en voor ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft praktische oplossingen die daadwerkelijk een verschil maken. Het Nationaal Ouderenfonds zamelt geld in voor concrete projecten en activiteiten. Een klein gebaar met een grote impact! Daarbij richt het Ouderenfonds zich op de volgende speerpunten:

  • Voorkomen en bestrijden van eenzaamheid
  • Vergroten van zelfredzaamheid
  • En empowerment van (kwetsbare) ouderen

BoodschappenPlusBus

Het Nationaal Ouderenfonds heeft in vele tientallen plaatsen in Nederland een BoodschappenPlusBus opgezet. Een fantastisch initiatief dat mede mogelijk gemaakt wordt door úw bijdrage via de VriendenLoterij!

Via de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen weer gezamenlijk en onder begeleiding van een vrijwilliger activiteiten ondernemen, uitstapjes doen en er samen op uit gaan, waardoor ze zich minder alleen voelen en nieuwe mensen leren kennen.

OldStars

Een bijzonder programma van het Ouderenfonds is OldStars. 55-plussers (blijven) bewegen op een verantwoorde manier. Ze werken aan hun conditie en bouwen nieuwe sociale contacten op, het belangrijkste doel van dit programma.

Steun aan ouderen, het hele jaar door

Ook organiseert het Ouderenfonds het hele jaar door evenementen naar bijvoorbeeld het museum, een kerstdiner of een dagje strand. Daarnaast kunnen ouderen gezellig samen breien of bellen met de OuderenOmbudsman en de Zilverlijn.

De Derde Helft

Met vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten biedt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers de kans om sociaal actief te blijven in hun eigen buurt.

Meespelen voor dit goede doel

Dankzij de VriendenLoterij kunnen we jaarlijks duizenden ouderen meenemen met een onvergetelijk dagje uit"
Corina Gielbert Directeur