Nationaal Fonds Kinderhulp

Gesteund sinds
1999
Ontvangen in 2020
€ 1.000.000
Door deelnemers gekozen
€ 2.480.033
Totaal ontvangen
€ 55,3 miljoen

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Elk kind verdient een jeugd, zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. 1 op de 12 kinderen tot 21 jaar in Nederland groeit echter op in armoede. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is.

Als anderen niet kunnen helpen
Kinderhulp is er voor deze kinderen en jongeren (van 0 tot 21 jaar). Wij helpen met simpele dingen waar andere instanties, zoals gemeenten en andere fondsen, niet bij kunnen helpen. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch die fiets, eens een zorgeloos dagje uit. Een opleiding, een warme winterjas, of tóch een keer Sint. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

Actie Pepernoot
We helpen met waar behoefte aan is. Zoals een tweedehands fiets waardoor een kind met vrienden mee naar school kan fietsen. Een bureau om huiswerk aan te kunnen maken. Een paar goede schoenen in de juiste maat of tóch een Sinterklaascadeautje. Dankzij de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij kan Kinderhulp met de Actie Pepernoot jaarlijks minimaal 50.000 kinderen een magische pakjesavond bezorgen!

Kinderhulp is onderdeel van Sam& voor alle kinderen.

Meespelen voor dit goede doel

"Dankzij de geweldige ondersteuning van de VriendenLoterij heeft Nationaal Fonds Kinderhulp 50.000 kinderen pakjesavond kunnen laten vieren."
Jan Wezendonk Directeur