Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gesteund sinds
2012
Ontvangen in 2020
€ 400.000
Door deelnemers gekozen
€ 33.163
Totaal ontvangen
€ 3,9 miljoen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. In Nederland leven zo’n 372.000 kinderen in gezinnen waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub te betalen.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 372.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen.

Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Laat kinderen sporten

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur laat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen sporten bij verenigingen en betaalt in veel gevallen de benodigde sportattributen. Het fonds werkt alleen via professionals die betrokken zijn bij de scholing, begeleiding en/of opvoeding van het kind, zoals leraren, jeugdhulpverleners, artsen of buurtwerkers.

Sportkansen voor kinderen en jongeren

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en eventueel benodigde sportattributen voor gemiddeld € 225,- per kind, per cursusjaar. Het geld gaat direct naar de sportvereniging of de sportwinkel. De professional of intermediair ziet erop toe dat het kind deelneemt aan de activiteiten waar contributie voor betaald is.

Met de bijdrage van de VriendenLoterij kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur jaarlijks duizenden kinderen een sportkans bieden.

Meespelen voor dit goede doel

"Dankzij de VriendenLoterij kan het Jeugdfonds Sport jaarlijks bijna 800 kinderen een sportkans bieden die zij anders nooit gehad zouden hebben."
Monique Maks Directeur