Een gezond begin

Het is 2021! Januari is dé maand om weer eens stil te staan bij je gezondheid. Heb jij goede voornemens, zoals gezonder eten of meer sporten? Gezondheid is een belangrijk thema bij de VriendenLoterij. Wij steunen goede doelen die zich inzetten voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van alle Nederlanders, waardoor mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug krijgen. Deze goede doelen zijn o.a. stichting MIND, de Nederlandse Brandwondenstichting, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Hersenstichting, Nationaal Ouderenfonds en Stichting Spieren voor Spieren. Als je in januari meespeelt met VriendenLoterij Bingo gaat minimaal 40% van jouw maandelijkse inleg naar 1 van deze goede doelen.

 

 

Hersenstichting

Maar liefst 1 op de 4 mensen in ons land heeft een hersenaandoening. Denk aan dementie, parkinson, een beroerte, depressie, migraine of hersenletsel na een ongeluk. De Hersenstichting investeert breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen of genezen. De stichting laat onderzoek doen, geeft voorlichting, zet zich in voor betere patiëntenzorg en verbindt partijen om snellere en betere oplossingen voor mensen met hersenletsel te realiseren.

Ommetje-app
Januari is dé maand om weer eens stil te staan bij je gezondheid. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app van de Hersenstichting helpt je daarbij. Heb jij 'm al gedownload?

 

Lees meer

 

Nederlandse Vereniging voor Autisme

Ruim 1% van de Nederlanders, dus ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Dankzij jouw bijdrage kan de Nederlandse Vereniging voor Autisme zich inzetten voor mensen met autisme en hun naasten. Bijvoorbeeld door voor hun belangen op te komen bij de lokale en landelijke overheid. Of door aandacht voor autisme te vragen in de pers. Met de steun van de VriendenLoterij organiseren 300 vrijwilligers regionale informatiedagen en activiteiten, zoals thema- en filmavonden.

 

Lees meer

 

Nationaal Ouderenfonds

Wist je dat er in elke Nederlandse straat wel een oudere woont die zich eenzaam voelt? Inderdaad, dat zijn dus heel veel ouderen! Dankzij jouw bijdrage kan het Nationaal Ouderenfonds zich iedere dag met hart en ziel inzetten om ouderen te helpen met praktische oplossingen. Bijvoorbeeld door de BoodschappenPlusBus (die 28.000 ouderen uitjes bezorgt) en de Zilverlijn (een wekelijks telefoontje van een vrijwilliger).

 

Lees meer

 

Stichting Spieren voor Spieren

Meer dan 20.000 kinderen lijden aan een spierziekte. En wist je dat er zo’n 600 spierziekten zijn? Zoals ALS, Polio, de ziekte van Duchenne, FSHD en SMA. Stichting Spieren voor Spieren maakt onderzoek, behandeling, de beste diagnostiek en de beste zorg mogelijk voor kinderen met een spierziekte.

 

Lees meer

 

Nederlandse Brandwonden Stichting

Ieder jaar lopen zo’n 100.000 Nederlanders één of meerdere brandwonden op. Ongeveer 900 personen moeten jaarlijks zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij jouw bijdrage kan de stichting zich richten op preventie, het verminderen van het aantal benodigde operaties en het verbeteren van littekenvorming.

 

Lees meer