stokhasselt_jantje-beton.jpg

Jeffrey kan weer veilig buiten spelen

Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen om dagelijks vrij buiten spelen mogelijk te maken. De negenjarige Jeffrey uit Tilburg is hier erg mee geholpen. In zijn wijk Stokhasselt realiseerde Jantje Beton een veilig en avontuurlijk speelparcours. Dit werd mede mogelijk gemaakt dankzij uw deelname.

Buiten spelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend en dat terwijl dit heel belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Het heeft een enorm positieve invloed op zowel de sociale, als de motorische en emotionele ontwikkeling.

Voor Jeffrey en andere kinderen die opgroeien in Stokhasselt waren de drukke wegen en de onveiligheid redenen om niet of weinig buiten te spelen. Jantje Beton zette alles op alles om de kinderen uit deze wijk meer speelkansen te bieden. Samen met de kinderen, buurtbewoners en gemeente bouwde Jantje Beton drie jaar lang aan een veilig, leuk en spannend speelnetwerk door de hele wijk.

Het resultaat, het grootste speelparcours van Nederland, werd in 2014 geopend. Jeffrey en 2.000 andere kinderen in deze wijk kunnen nu volop spelen op de vele avontuurlijke speelplekken. En het mooie is: via een kleurrijke speelroute kunnen zij zich al spelend veilig door de hele wijk bewegen.

Spelen op straat

Jeffrey is na schooltijd vaak met zijn vijfjarige zusje Lindy op straat te vinden tot zijn moeder thuiskomt van haar werk. “Nu neem ik Lindy vaak mee naar het nieuwe schoolplein. Daar komen de jongens uit mijn klas ook voetballen. Lindy kan er op het klimrek of met zand spelen. En er is een grote ligschommel waar ik samen met haar in kan!”, aldus Jeffrey.

Mede dankzij uw deelname aan de VriendenLoterij kan Jantje Beton kinderen laten buiten spelen.

Lees meer over Jantje Beton