Ruim € 61,8 miljoen voor goede doelen op Goed Geld Gala

Mede dankzij uw deelname kunnen 46 goede doelen dit jaar rekenen op een fantastisch bedrag! In totaal is er € 61,8 miljoen verdeeld. Met deze bijdrage kunnen goede doelen talloze Nederlanders die dat nodig hebben een steuntje in de rug geven.

Goede doelen steunen

Dankzij al onze deelnemers werden de 46 vaste goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland op het Goed Geld Gala verrast met prachtige geldbedragen. Een overzicht van de bedragen die de goede doelen ontvangen en de extra projecten en eenmalige schenkingen die zijn toegekend vindt u hier.

Eenmalige schenking: Stichting Met je hart

Een bijzondere stichting, Stichting met je hart, werd al vroegtijdig verrast met een fantastische eenmalige schenking: € 200.000! Over een tijdsbestek van drie jaar kan de stichting met deze bijdrage maar liefst 29.000 ontmoetingen, voor 4.000 ouderen, in ruim 50 gemeenten door heel Nederland organiseren. Deelnemers aan de VriendenLoterij maken het daarmee mogelijk dat de vrijwilligers- en netwerkorganisatie haar activiteiten kan verdubbelen. Stichting Met je hart organiseert waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen, en biedt zo een structurele oplossing voor eenzaamheid onder ouderen.

Extra project: De refurbished donornier

Éen van de bijzondere extra projecten die dit jaar zijn toegekend is de refubrished donornier van de Nierstichting. In Nederland vinden jaarlijks 1.000 niertransplantaties plaats, waarvan 450 met een nier van een overleden donor. Jaarlijks overlijden 75 nierpatiënten terwijl zij tevergeefs wachten op een levensreddende donornier. Patiënten mét een donornier leven in onzekerheid omdat hun lichaam het orgaan altijd kan afstoten. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum hebben een manier gevonden om een donornier zo te behandelen dat de kans op afstoting door het lichaam van de patiënt veel kleiner wordt. De refurbished donornier zorgt voor succesvollere transplantaties, minder complicaties en een kortere wachtlijst. Met de extra bijdrage van de VriendenLoterij die wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers kunnen zij de refurbished donornier verder doorontwikkelen.

Kijk hier het Goed Geld Gala 2020 terug