Fonds Slachtofferhulp

Gesteund sinds
1998
Ontvangen in 2020
€ 950.000
Door deelnemers gekozen
€ 534.322
Totaal ontvangen
€ 27,5 miljoen

Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie voor slachtoffers van misdrijven en ongevallen. Het fonds wil dat de juiste hulp voor iedereen beschikbaar en vindbaar is.

Jaarlijks zijn vier miljoen Nederlanders het slachtoffer van een misdrijf; 500.000 van deze slachtoffers hebben behoefte hebben aan praktische, emotionele, juridische of financiële ondersteuning. Twee derde van hen krijgt die hulp nog niet. Eén ding is zeker: een traumatische ervaring kan een leven ontwrichten.

Ondersteuning voor slachtoffers

Waar je eerst geen moeite had met lichamelijk contact, kan dit na een verkrachting opeens een groot probleem zijn. En na een ongeluk stap je niet meer met plezier in de auto. Iemand die zoiets heeft meegemaakt, streeft ernaar het leven terug te krijgen zoals voordat het gebeurde. Om weer te worden wie je was.

Verbetering van hulpverlening

Daarom financiert Fonds Slachtofferhulp innovatieve projecten gericht op verbetering van toegang, kwaliteit en maatwerk van de hulpverlening. Er wordt geïnvesteerd in baanbrekend onderzoek en vernieuwende diensten zoals www.slachtofferwijzer.nl en geven noodhulp. Mede dankzij deelnemers van de VriendenLoterij is het Centrum Seksueel Geweld in verschillende steden geopend. Lees meer over het extra project van Fonds Slachtofferhulp.

Meespelen voor dit goede doel

"Fantastisch dat de VriendenLoterij investeert in de positie van slachtoffers in zo'n kwetsbare positie. We zijn de loterij en haar deelnemers erg dankbaar."
Ineke Sybesma Directeur