Esther Vergeer Foundation

Gesteund sinds
2004
Ontvangen in 2020
€ 100.000
Door deelnemers gekozen
€ 147.017
Totaal ontvangen
€ 2,6 miljoen

De Esther Vergeer Foundation zet zich in om de positie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking wereldwijd te verbeteren door sport.

Sinds 2004 zet de Esther Vergeer Foundation zich in om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dit doet de foundation door hen te motiveren, te inspireren en te activeren om te gaan sporten.

Sport verbroedert

Belangrijk om kinderen te laten inzien hoe leuk sport is en dat sporten ook heel goed kan met een handicap. "Ieder kind moet kunnen sporten; want sport verbroedert en is gewoon leuk om samen te doen", vertelt Esther Vergeer. "Deze filosofie proberen wij zoveel mogelijk in onze activiteiten te verwerken."

Mede dankzij uw deelname kan de Esther Vergeer Foundation - opgericht door VriendenLoterij Ambassadeur Esther Vergeer - haar activiteiten de komende jaren verder uitbreiden.

Lees meer over het extra project van de Esther Vergeer Foundation.

Lees meer over Esther Vergeer

Meespelen voor dit goede doel

"Gezond zijn en blijven is iets waar je elke dag aan moet werken en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Daarom is het werk van de VriendenLoterij zo belangrijk"
Esther Vergeer Directeur