Maatschappelijk Project Eredivisie

Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie stelt de VriendenLoterij een nieuwe prijs beschikbaar: Maatschappelijk Project Eredivisie. Met de prijs wil de VriendenLoterij samen met de Eredivisie CV de maatschappelijke impact van de Eredivisieclubs in de regio vergroten.

De drie meest vernieuwende en impactvolle projecten van de Eredivisieclubs beloond. De VriendenLoterij stelt hiervoor jaarlijks een bedrag van € 100.000 beschikbaar.

Maatschappelijk Speler Eredivisie

Tot 2017 reikte de VriendenLoterij de prijs Maatschappelijk Speler Eredivisie uit. Bekijk hier de spelers die deze prijs in ontvangst hebben genomen.

2017: Tom Beugelsdijk

De ADO Den Haag-speler zet zich vol overgave in voor de maatschappij. Zo is hij actief voor ADO Den Haag in de Maatschappij om inwoners binnen de regio Haaglanden meer in beweging te krijgen.

Zo bezoekt Beugelsdijk scholen om gezonde voeding te promoten, zet hij zich in om pestgedrag en racisme te bestrijden en is hij actie op G-toernooien waar jongeren met een beperking kunnen sporten.

2016: Nathan Rutjes

De voetballer van Roda JC wint de prijs voor onder meer zijn tomeloze inzet bij diverse maatschappelijke initiatieven. Dit varieert van het begeleiden van gezondheidsprojecten en vroegtijdige schoolverlaters tot aan het jureren bij voorleeswedstrijden en het lesgeven op scholen over zelfvertrouwen.

Nathan Rutjes is vereerd met de prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie: "Ik denk nooit aan een beloning voor wat ik doe voor anderen, maar kan het zien als een waardering voor mijn inzet.

2015: Jeroen Zoet

Jeroen is een voorbeeld voor veel jongeren in Eindhoven en omgeving. Als ambassadeur van Spieren voor Spieren, legde hij samen met een jonge deelnemer de 'spierathlon' af. Ook zet hij zich actief in voor projecten van PSV. Playing for Succes en Geef racisme de rode kaart zijn hier mooie voorbeelden van.

Bij het winnen van de prijs maakte Jeroen Zoet een mooi gebaar. Omdat de voetballer vond dat twee andere genomineerden de prijs net zo goed verdienden, besloot hij zijn prijs met hen te delen.

2014: Deniz Türüç

Deniz Türüç werd Maatschappelijk Speler Eredivisie 2014. Naast zijn carrière als profvoetballer is Deniz actief als jeugdtrainer van de E1 van Enschedese Boys. Daar brengt hij wekelijks jonge spelers het nodige bij op voetbaltechnisch én mentaal vlak. Hij zet zich actief en met veel enthousiasme in voor verschillende maatschappelijke projecten van Go Ahead Eagles, zoals Playing for Success en de Buurtleague. Dit doet hij op wekelijkse basis.

2013: Siem de Jong

In 2013 is Ajax-aanvoerder Siem de Jong tijdens het jaarlijkse Voetbalgala uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler van het Jaar. De Jong heeft zich meermalen belangeloos ingezet voor maatschappelijke doelen waaronder projecten gericht op het bieden van goede scholing bij het jeugdelftal van Ajax. De voetballer schonk zijn prijs aan de Ajax Foundation en aan zijn eigen stichting Jongsters. Bekijk hieronder wat Siem de Jong met zijn prijs heeft gedaan.

2012: Tim Gilissen

In 2012 viel voetballer Tim Gilissen in de prijzen. Hij kreeg de titel Maatschappelijk speler Eredivisie vanwege zijn tomeloze inzet voor kinderen en jongeren die echt een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo sport hij belangeloos met kinderen die een beperking hebben en heeft hij zich ingezet voor een project waarbij door middel van sport vroegtijdig schoolverlaten wordt aangepakt. Bekijk hieronder de video waarin Tim laat zien welke projecten hij dankzij de VriendenLoterij steunt.

2011: Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst nam in 2011 als eerste speler in Nederland de prijs voor Maatschappelijk speler Eredivisie in ontvangst. De oud-voetballer zet zich al jaren met zijn eigen Giovanni van Bronckhorst Foundation in om kinderen met een leerachterstand te laten sporten. Ook heeft hij zijn eigen amateurclub opgericht. Hieronder vertelt Giovanni meer over de projecten waar hij zich voor inzet.