Feyenoord jeugdopleiding

Door deelnemers gekozen
€ 1.243.236
Totaal ontvangen
€ 14.121.395

Speel nu mee en steun Feyenoord Rotterdam

Feyenoord, de voetbalclub uit Rotterdam is opgericht op 19 juli 1908 en staat erom bekend een echte stadionclub voor het volk te zijn.

De club uit Rotterdam komt ieder jaar uit in het klassieke rood-wit Feyenoord tenue. Het stadion waar de Rotterdammers de thuiswedstrijden spelen, wordt het Feyenoord stadion genoemd. In de volksmond wordt het stadion ook wel de Kuip genoemd.

Feyenoord Academy

Om succesvol te blijven is het behoud en de ontwikkeling van talent bijzonder belangrijk voor Feyenoord. Feyenoord Academy is een kraamkamer van talent en won maar liefst vijf keer op een rij een award voor beste jeugdopleiding.

Feyenoord Academy stimuleert persoonlijke ontwikkeling via een aantal leerlijnen. Workshops, activiteiten of expertmeetings voor jeugdspelers, onder noemers als Leven & Financiën, Sociaal-maatschappelijk en Presenteren.

Rick van der Meer was speler bij Feyenoord Academy en combineerde die laatste twee leerlijnen door tijdens de Nationale Voorleesdagen ruim 140 Rotterdamse basisschoolleerlingen voor te lezen. Vooraf even spannend, maar Rick trok de kinderen allemaal het verhaal in. "Leuk en leerzaam", zegt hij.

De club wil ook dat hij werkt aan zijn persoonlijke ontwikkeling. "Terecht, want profvoetballer worden is voor lang niet iedereen in de jeugdopleiding weggelegd."

"Spreken voor een volle zaal, die ervaring neem ik mee"

Voor Rick was voorgelezen worden als kind vanzelfsprekend, voor veel van deze kinderen is het dat niet. "Door deel te nemen aan de sociaal-maatschappelijke projecten van de club probeer ik iets te betekenen voor een ander. Bovendien vergroot het mijn besef. Spreken voor een volle zaal, die ervaring neem ik mee."

De Feyenoord-jeugd heeft de toekomst

Als u meespeelt met een lot draagt u bij aan de ondersteuning van de jeugdopleiding van Feyenoord. De loterij is al sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Hiermee onderstreept de loterij het belang van sport en gerelateerde activiteiten in clubverband.

Minimaal 40% van de bijdragen van de loterij wordt gedoneerd aan clubs binnen de Eredivisie. Met deze bijdrage investeert Feyenoord in sociale begeleiding, huiswerkbegeleiding en studielokalen.

Talenten die het betaalde voetbal niet halen hebben zo toch een goede basis. Bij het terugkeren in het amateurverband kunnen zij hierdoor functioneren als voorbeeld voor andere leden.

Bingo gratis mee en steun dit goede doel Ik ga meespelen

 

Feyenoord Rotterdam en de VriendenLoterij

Dankzij de steun van onze deelnemers zijn de levens van duizenden kinderen postitief beïnvloed. Zo zijn basisschoolkinderen gezonder gaan leven, eten en hebben ze een goede sociale fundering voor de toekomst.

Als u meespeelt voor Feyenoord maakt u ook kans op fantastische Eredivisieprijzen. De prijzen variëren van Feyenoord tickets en een seizoenkaart tot een meet-and-greet met de Feyenoord-selectie.