Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over Clubs & Verenigingen. Staat uw vraag er niet tussen? Dan staat onze afdeling Clubs & Verenigingen telefonisch voor u klaar. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 - 18:00 uur of per e-mail via club@vriendenloterij.nl.

Welke mogelijkheden heeft een club, vereniging of organisatie om nieuwe leden te werven?

1. Organiseer een belactie

U kunt een VriendenLoterij belactie organiseren om uw structurele financiële steun uit te breiden. Tijdens een VriendenLoterij belactie bellen leden van uw club of verenging andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij.

Minimaal 40% van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van uw club of vereniging. Bovendien maken uw clubleden en hun aanhang kans op fantastische geldprijzen in de VriendenLoterij.

De VriendenLoterij komt bij uw organisatie langs om deze actie te begeleiden. De VriendenLoterij zorgt ook voor telefoons zodat u geen extra kosten hoeft te maken.

2. Organiseer een wervingsactie

Staat er bij uw organisatie een leuk evenement op de planning waarbij minimaal 250 bezoekers aanwezig zijn? Dan kunnen wij langskomen met een wervingsteam. Dit team zal namens uw organisatie bezoekers vragen of ze uw club of vereniging willen steunen door mee te spelen in de VriendenLoterij. De VriendenLoterij betaalt de wervers.

Het enige wat we van uw organisatie vragen, is om een welkomstcadeautje beschikbaar te stellen dat aan de nieuwe deelnemers gegeven kan worden.

Heeft u zelf een goed idee voor een wervingsactie? Neem contact met ons op via club@vriendenloterij.nl of 020 - 2092209. We denken graag met u mee!

Mag mijn club, vereniging of stichting langs de deuren gaan om loten te verkopen?

Hiervoor hebben wij geen vergunning van de gemeentes en is dit helaas niet mogelijk. Daarnaast brengt dit te hoge kosten met zich mee om hier een succesvolle werving van te maken.

Hoeveel levert één lot op voor mijn organisatie?

Wanneer een lot meespeelt voor uw organisatie, dan gaat minimaal 40% van de lotprijs naar uw club, vereniging of stichting. Een lot kost 14 euro per trekking.

De VriendenLoterij heeft 12 maandelijkse trekkingen en twee extra trekkingen, in juli en november. Een lot dat een jaar lang meespeelt in 14 trekkingen, levert uw organisatie € 78,40 op.

Vanaf wanneer gaan loten meespelen voor mijn club, vereniging of stichting?

Loten worden binnen vijf werkdagen verwerkt. De contactpersoon van uw club, vereniging of stichting ontvangt binnen twee weken een bevestigingsbrief.

Wanneer een bestaand lot wordt omgezet naar een lot dat gaat meespelen voor uw organisatie, dan heeft dit ongeveer een maand verwerkingstijd nodig.

Hoe wijzig ik de contactpersoon van mijn club, vereniging of stichting?

De gegevens van de contactpersoon van uw club kunt u online laten wijzigen. Stuur een e-mail met de onderstaande gegevens van de nieuwe contactpersoon naar club@vriendenloterij.nl. Onze afdeling Clubs & Verenigingen zal dit zo snel mogelijk verwerken.

  • Naam club, vereniging of stichting
  • Naam contactpersoon
  • Postadres contactpersoon
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Functie
Wanneer zijn nieuw geworven loten zichtbaar op de persoonlijke pagina van mijn organisatie?

Op de persoonlijke pagina van uw club op clubs.vriendenloterij.nl vindt u de meest recente lotenaantallen die meespelen voor uw club. Uiterlijk een week na de trekking, die elke 9e van de maand plaatsvinden, worden deze aantallen bijgewerkt.

Let op: deze cijfers zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.