Korfbalvereniging KIOS’45 kon met € 5.000,- van de VriendenLoterij eindelijk haar dak vervangen

Dit jaar benoemt de VriendenLoterij weer 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van € 5.000,- om een specifiek doel of maatschappelijk project te realiseren. Afgelopen najaar was KIOS’45 een van de gelukkigen. Met het ontvangen bedrag kon de korfbalvereniging eindelijk het vervallen dak van het clubhuis renoveren. Voorzitter Sander Leemhuis: “We kunnen nu weer naar de toekomst kijken!”

Kan jouw club, vereniging of stichting ook wel een steuntje in de rug gebruiken? Meld je dan snel aan voor Clubs van de Week om in aanmerking te komen voor een toekenning van € 5.000,- voor jouw club, vereniging of stichting!

Nu aanmelden

Hechte dorpsclub
KIOS’45 is een vereniging uit het kleine dorp Sibculo, in de gemeente Hardenberg. “Met 178 leden uit verschillende dorpen heeft onze club een verbindende factor in de omgeving.” vertelt Sander. “Jong en oud kunnen bij ons terecht. En er ontstaan veel vriendschappen tussen leden die elkaar anders nooit hadden leren kennen. Momenteel is het voor ons, zoals voor alle clubs, een lastige tijd. Gelukkig hebben we trouwe leden, die ook het afgelopen jaar bij ons zijn gebleven. Maar het blijft een puzzel om alles te bekostigen.

Hele uitgave
Dat de vervanging van het dak eraan zat te komen was ons al een tijd bekend. We hebben de afgelopen jaren al heel wat te stellen gehad met lekkages. Maar als kleine vereniging is zo’n renovatie een hele uitgave. We hadden al een en ander bijeengebracht met een jubileumverloting vorig jaar, toen we 75 jaar bestonden. Andere geplande activiteiten konden vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. En toen kwam Clubs van de Week op ons spoor. We dachten: dit is precies wat we nodig hebben!

Het dak eraf
Het indienen van een aanvraag ging heel gemakkelijk, via het online aanmeldformulier. Enkele weken later kregen we al een mail dat de aanvraag was goedgekeurd. Nou, toen kon het dak eraf. Letterlijk en figuurlijk! Begin dit jaar hebben we het project gerealiseerd, met behulp van een groep vrijwilligers. We zijn enorm blij met het nieuwe dak. Nu kunnen we weer verder kijken naar andere projecten, naar de toekomst.

Langdurige samenwerking
Deze verbouwing was niet de eerste investering die we dankzij de VriendenLoterij hebben kunnen doen. Sinds een belactie in 2016 spelen veel leden mee met een lot voor KIOS’45. Hierdoor hebben we onder andere al de warmwatervoorziening kunnen renoveren. Die extra inkomsten elk kwartaal zijn heel waardevol. Binnenkort staat er dan ook weer een belactie op de planning!”

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Kan jouw club wel zo’n steuntje gebruiken? Meld je club dan aan op www.clubsvandeweek.nl en wie weet kunnen jullie dit jaar ook zo’n mooi project realiseren!

Nu aanmelden