Fonds Slachtofferhulp

Roos durft weer te fietsen na een ernstig ongeluk

Het gebeurde tijdens een rondje op de fiets. Roos (vijf jaar) werd aangereden door een auto. Ze raakte in coma. Uiteindelijk kwam alles goed, maar haar familie was flink van de kaart. Gelukkig kregen ze steun van een gespecialiseerde hulpverlener. Fonds Slachtofferhulp maakte dit mogelijk. Deze organisatie zet zich in voor slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen in Nederland.

Na het ongeluk van Roos volgde een onrustige tijd. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar ouders en haar broertje. Ze moesten flink geduld hebben, maar het liep gelukkig goed af: Roos kwam bij uit haar coma en is ook weer thuis uit het ziekenhuis. Ze draait zelfs alweer mee op school. Maar de schrik zat er bij haar thuis goed in.

Emotionele verwerking

In die zware tijd kon de familie van Roos rekenen op de helpende hand en het luisterend oor van een gespecialiseerde hulpverlener. Die begeleidde het gezin bijvoorbeeld om het ongeluk emotioneel te verwerken.

Ook hielp hij bij het voorbereiden van de rechtszaak en bij de aanvraag voor schadevergoeding. Nu gaat het stukken beter met Roos en haar familie. Ze durven ook weer met de fiets weg te gaan. Waarbij ze nu allemaal een helm opzetten.

Over Fonds Slachtofferhulp

Fonds Slachtofferhulp maakt zich sterk voor slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen. Slachtofferschap kan grote gevolgen hebben voor jezelf en voor de maatschappij. De juiste hulp, op het moment dat jij die nodig hebt, helpt die gevolgen te bestrijden. Door een combinatie van je eigen veerkracht én de juiste hulp kun je weer worden wie je was.

Het Fonds Slachtofferhulp is fondsenwerver, financier, belangenbehartiger, voorlichter en innovator. Ze financieren 400 projecten per jaar, wat varieert van individuele noodhulp tot groot wetenschappelijk onderzoek. Het gezin van Roos kreeg hulp van een van de organisaties waar het Fonds Slachtofferhulp de opleiding van de hulpverleners betaalt.

Dankzij uw deelname

De VriendenLoterij helpt het Fonds Slachtofferhulp al sinds 1998 bij het verwezenlijken van hun doelen. Dankzij uw deelname ontving Fonds Slachtofferhulp in totaal € 18 miljoen van de VriendenLoterij.

Lees meer over Fonds Slachtofferhulp