Fonds verstandelijk gehandicapten

Naomi geniet op vakantie

Fonds verstandelijk gehandicapten is er voor mensen met een verstandelijke beperking die ondersteuning nodig hebben in hun dagelijks leven. Het fonds maakte onder meer logeerweekenden en vakanties mogelijk voor deze mensen.

Zo ook voor de achttienjarige Naomi. Naomi heeft het RETT-syndroom: een aangeboren ontwikkelingsstoornis die bijna alleen bij meisjes voorkomt. Tot haar eerste levensmaanden was er nog niks te merken van haar stoornis.

De symptomen treden op na een periode van ogenschijnlijk normale ontwikkeling, vanaf een leeftijd tussen de 6 en 18 maanden. Naomi is inmiddels volwassen maar haar ontwikkelleeftijd is ongeveer 1 jaar. Dat betekent dat ze niet zindelijk is en niet kan praten.

Naomi op kamp

Naomi kan niet alleen zijn en heeft dag en nacht zorg nodig. Haar moeder Mariska heeft haar leven dan ook op haar dochter aangepast. Wanneer Naomi een week op vakantie is dankzij Fonds verstandelijk gehandicapten kan Mariska even bijtanken en dingen voor haarzelf doen.

Mariska geeft aan dat de vakantie voor Naomi zelf ook belangrijk is: "Ik wil graag dat zij dezelfde dingen beleeft als anderen van haar leeftijd. Het is goed voor haar dat zij ook op kamp gaat en dat meemaakt."

Deelnemers, bedankt!

De VriendenLoterij steunt Fonds verstandelijk gehandicapten en de logeerweekenden en -vakanties. Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn de logeerweekenden en vakanties van groot belang.

Het vergroot de wereld van mensen met een verstandelijke beperking en daarnaast is het een belangrijk rustpunt voor hun ouders. Deelnemers van de VriendenLoterij, bedankt voor het mede mogelijk maken van deze vakanties!

Lees meer over Fonds verstandelijk gehandicapten