Flynt

Peuter Flynt was doodziek, maar heeft nu een toekomst

"Uw zoontje heeft leukemie." Met die verschrikkelijke boodschap kwamen de ouders van de toen 3-jarige Flynt in één klap terecht in de wereld van kinderkanker. Een loodzware tijd die zijn sporen naliet, maar gelukkig kwam Flynt er weer bovenop. Hij heeft zicht op een gezonde toekomst en dat is elk ziek kind gegund.

Kanker is doodsoorzaak nummer één onder kinderen. Eén op de vier kinderen redt het niet. Een percentage dat verder omlaag moet. KiKa werft daarom fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Ook helpt KiKa mee aan de bouw van het grootste kinderkankercentrum van Europa: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

Researchinstituut Prinses Máxima Centrum

Een belangrijk onderdeel van dit centrum is een researchinstituut waar dankzij nieuwe technologie en een vooraanstaand team van specialisten onderzoek naar kanker verbeterd kan worden. Zodat de genezingskans omhoog gaat. Mede dankzij uw deelname aan de VriendenLoterij kan dit researchinstituut ingericht worden.

Flynt bleek een geluksvogel. Hij kwam de leukemie te boven en heeft weer een toekomst. Een half jaar lang bestond zijn leven uit chemotherapie, beenmergpuncties, operaties en bloedtransfusies. Ook moest hij in quarantaine vanwege zijn afgenomen weerstand. "Het is zo heftig geweest, dat we nu nog steeds niet helemaal weten hoe we het toen gedaan hebben", vertelt zijn moeder. "Stapje voor stapje, uur voor uur, dag voor dag. Vooruit kijken was veel te eng op dat moment."

Veilige haven voor de familie

De afdeling kinderoncologie werd een veilige haven voor de familie. "Daar was iedereen lief, ging voor ons door het vuur en deed zijn stinkende best om ons kind beter te maken. Ze schrokken niet van alle emoties, de angst of de kale koppies."

Inmiddels zijn er drie jaar verstreken en gaat het hartstikke goed met Flynt. Een half jaar na zijn laatste chemo ging hij naar de basisschool. Hij is ontzettend vrolijk, zit op judo en zwemles. "Ik kan weer naar buiten en met mijn vrienden spelen." En de toekomst? Flynt droomt ervan om later een zwarte ninja te worden. "Die met de aardekrachten, want die is de sterkste!"