Joyce van pink Ribbon

"Mijn wereld stortte in"

Het was maar een klein knobbeltje op haar linkerborst. Maar ze voelde hem wél. Dus ging Joyce (35 jaar) naar de huisarts. Het zat niet goed, hoorde ze na een week van onderzoeken. “Mijn wereld stortte in”, zegt ze. Pink Ribbon zet zich in een beter en langer leven voor borstkankerpatiënten zoals Joyce.

"Eerst dachten de artsen dat er niks aan de hand was", vertelt Joyce. "Maar toen ze me na uitgebreider onderzoek vertelden dat het tóch borstkanker was, wist ik even niet hoe het verder moest. Ik zag op tegen alle behandelingen, met name tegen de chemo."

Ze is getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Haar gezin, haar familie en vrienden waren haar houvast in de behandelperiode. "Het was een heftige tijd, waarin ik heel weinig energie had. Thuis de trap op lopen, was al een hele opgave. De steun van mijn omgeving was daarom in die tijd onmisbaar."

“Toen ik na de chemokuur op skivakantie ging, voelde ik me fantastisch. Dat ik zoiets kort na de behandeling weer kon, vond ik geweldig."

Inmiddels is Joyce weer aan het werk. Ze zet zich nu volledig in voor Pink Ribbon, om zo zelf vrouwen met borstkanker te kunnen helpen.

Overlevingskans stijgt

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Er komen steeds meer patiënten bij, maar gelukkig stijgt de overlevingskans ook. Toch overlijden jaarlijks nog 3200 landgenoten aan de gevolgen van borstkanker. Borstkanker is zelfs doodsoorzaak nummer één voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar.

Mede dankzij uw steun financiert Pink Ribbon onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. De stichting maakt zich sterk voor de juiste behandeling, optimale begeleiding en een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Inmiddels zijn er bijna 200 onderzoeken en projecten gefinancierd.

Door uw deelname heeft de VriendenLoterij Pink Ribbon de afgelopen vijf jaar kunnen steunen met een totaalbedrag van bijna € 5 miljoen. Hiermee droeg Pink Ribbon o.a. bij aan een platform om kanker bespreekbaar te maken voor kinderen.

Lees meer over Pink Ribbon