CliniClowns VriendenLoterij

Een onvergetelijke middag

Al vanaf zijn geboorte ligt Jarno (7) regelmatig in het ziekenhuis. Door een beenmergontsteking in zijn elleboog lag hij er onlangs zelfs 10 dagen. Na een lang project met maar liefst drie operaties stonden daar ineens Ziep en Bes voor zijn neus, twee CliniClowns die hem een onvergetelijke middag bezorgden.

Jarno’s moeder Gabry was er bij en vertelt enthousiast hoe de clowns haar zoon verrasten. “We zagen ze door het raam al aankomen. De clowns klopten aan en deden vervolgens net of ze niet begrepen dat ze van Jarno naar binnen mochten. Ze plaagden elkaar en maakten er een hele toestand van. Jarno vond het geweldig. Hij brulde van het lachen en ging helemaal op in hun spel.”

Prachtig en emotioneel

Volgens Gabry is Jarno geen introverte jongen en zeker geen klager. Maar af en toe moet het er even uit. “Dan volgt er een driftbui en is hij er even helemaal klaar mee. Dat harde lachen was voor hem echt een uitlaatklep, een ontlading. Het is prachtig om te zien dat je kind zo geniet, maar ook heel emotioneel.”

School

Toen Jarno net uit het ziekenhuis kwam is hij met infuus en al even naar zijn school gegaan. Hij was er al een maand niet geweest en kon niet wachten om het bezoek van de clowns met zijn klasgenootjes te delen. Zo vertelde hij in geuren en kleuren dat een van de clowns hem piano noemde in plaats van Jarno. Daar moest de hele klas om lachen.

Cliniclowns

Dat hij meteen over de CliniClowns vertelde, bewijst wel dat dit bezoek veel indruk op hem heeft gemaakt. Het laat zien hoe belangrijk het is dat kinderen afleiding en plezier beleven en even vergeten dat ze ziek zijn. Inmiddels bezoeken zo'n 67 clowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen door heel Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Lees meer over CliniClowns