Stichting Heppie

Bij Heppie kan Lisa onbezorgd kind zijn

De elfjarige Lisa woont samen met haar moeder, broertje en zusje. Omdat haar moeder worstelt met psychische problemen, neemt Lisa vaak volwassen taken over. Gelukkig wordt zij geholpen door Stichting Het Vergeten Kind. Door de Heppie vakanties heeft ze nu twee vriendinnen die weten hoe het is als je moeder ziek is.

Lisa heeft een belangrijke rol in het gezin. Ze zorgt voor het eten en helpt haar moeder met de zorg voor haar broertje en zusje. "Ik kan al best goed koken en breng iedere dag mijn broertje en zusje naar school. Macaroni met ui, dat maak ik vaak, of tosti’s", vertelt ze.

Lisa durft geen klasgenoten mee naar huis te nemen en maakt daarom weinig contact op school. Dankzij de Heppie vakanties voelt Lisa zich minder alleen: "Nu weet ik ook dat ik niet de enige ben, dat voelt wel fijn. Samen gaan we lekker kletsen of karaoke zingen. Iedereen is hier altijd vrolijk en heel lief."

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is.

Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen, waaronder de Heppie vakanties. In 2016 hebben we 17.276 kinderen bereikt met ons directe hulp-programma. Maar we ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.

Dankzij haar deelnemers kan de VriendenLoterij deze missie van Stichting Het Vergeten Kind steunen.

Lees meer over Stichting Het Vergeten Kind