Nationale Hoorstichting

VeilligheidNL - Hoorstichting

VeiligheidNL - Hoorstichting maakt zich hard voor een gezond gehoor voor iedereen in Nederland. Een goed gehoor zorgt er voor dat je met anderen kunt communiceren, veilig kunt deelnemen aan het verkeer en van muziek kunt genieten. 

Goed kunnen horen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Twee op de vijf jongeren heeft een verminderd gehoor. Gehoorschade staat in Nederland op de 5e plaats van chronische ziekten. 

Gehoorschade had in de meeste gevallen voorkomen kunnen worden. Door bijvoorbeeld de muziek iets zachter te zetten of door de juiste gehoorbescherming te dragen. Daar zet VeiligheidNL - Hoorstichting zich dan ook voor in. Door jongeren en ouders voor te lichten werken we aan een gezonde toekomst van onze jeugd.

Aandacht voor gehoorschade

VeiligheidNL - Hoorstichting kan mede dankzij onze deelnemers met succes het onderwerp gehoorschade landelijk op de agenda zetten. Aandacht die nodig is om politici, organisaties en jongeren in beweging te krijgen. Een voorbeeld hiervan is het landelijke VMBO debattoernooi waar scholieren met elkaar in debat zijn gegaan over het voorkomen van gehoorschade.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2008
Ontvangen in 2018
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 2,8 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 11.138
"Zonder de VriendenLoterij hadden we nooit zóveel jongeren en ouders kunnen bereiken"
drs. L.D. van Deelen Directeur