terre des hommes sweetie

Terre des Hommes

Terre des Hommes zet zich in om kinderuitbuiting te stoppen. De organisatie voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Terre de Hommes werkt aan een wereld waarin alle kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit.

Kinderuitbuiting gaat om ernstige schendingen van kinderrechten, met soms vergaande gevolgen. Hieronder verstaan de organisatie de ergste vormen van:

  • kinderarbeid
  • kinderhandel
  • seksuele uitbuiting van kinderen (zoals kinderprostitutie)
  • kindermisbruik

Grootschalige, soms baanbrekende projecten worden door Terre des Hommes gerealiseerd. Hierdoor krijgt de strijd tegen kinderuitbuiting een enorme impuls.

Sweetie

Met het bekende project Sweetie zette Terre des Hommes webcamseks op de internationale kaart. Hierin werd het digitale en fictieve meisje Sweetie ingezet. In twee maanden tijd ontmaskerde Terre des Hommes met behulp van Sweetie meer dan 1.000 plegers van webcamseks met kinderen. Een aantal van hen is inmiddels veroordeeld.

Terre des Hommes is nu bezig met een vervolgcampagne, met als doel potentiële daders af te schrikken en te waarschuwen.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.terredeshommes.nl
Adres
Lambertus Zijlplein 27
1067 JR Amsterdam
Ontvangen in 2015
€ 53.405,-