Stichting MS Research

Stichting MS Research

Deze stichting stimuleert en financiert onderzoek naar multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De ziekte is relatief onbekend, waardoor mensen met MS zich vaak onbegrepen voelen door hun omgeving.

Onderzoek naar de oorzaken van MS

De doelstelling is het opsporen van de oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen. Jaarlijks subsidieert de Stichting inmiddels tussen de € 2,5 miljoen en € 3 miljoen aan onderzoeksprojecten aan academische MS Centra en onderzoeksinstituten. Hierbij is de Stichting volledig aangewezen op particuliere giften, fondsen en giften van het bedrijfsleven.

Centra voor MS

In bijna 40 jaar heeft Stichting MS Research in totaal meer dan € 61 miljoen toegekend aan ongeveer 335 onderzoeksprojecten. Als belangrijke mijlpaal werd in 1998 het MS Centrum aan de Vrije Universiteit te Amsterdam geopend, in 2002 het ErasMS in Rotterdam en in 2012 MS Centrum Noord Nederland. Daarnaast financiert de Stichting sinds 1990 de Hersenbank voor MS die een cruciale rol speelt binnen het onderzoek naar MS.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2019
€ 200.000
Totaal ontvangen
€ 5,7 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 32.196
"Dankzij de spelers van de VriendenLoterij komt de oplossing voor MS dichterbij"
Dorinda Roos Directeur