Stichting Metakids

Metakids

Om de dag wordt in Nederland een kind met een metabole ziekte geboren. Voor veel van deze kinderen is geen behandeling mogelijk. Metakids financiert onderzoek om alle metabole ziekten behandelbaar te maken.

Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Maar bijna niemand weet het. Vaak wordt een ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Er zijn ruim 10.000 gezinnen in Nederland met één of meer kinderen met een metabole ziekte. Dit brengt veel verdriet en intensieve zorg met zich mee. Als het onderzoek in dit tempo doorgaat, geloven artsen dat metabole ziekten binnen tientallen jaren sneller te vinden, behandelen en zelfs te genezen zijn.

Met de bijdrage van de VriendenLoterij financiert Metakids dit noodzakelijke onderzoek om behandeling van deze slopende ziekten mogelijk te maken. Dit betekent snellere diagnose en meer behandelingen. Samen geven we deze kinderen kans op een toekomst.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2014
Ontvangen in 2019
€ 200.000
Totaal ontvangen
€ 3,9 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 1.584.440