Stichting De Ster

Stichting De Ster

Zo’n 28 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 8 en 23 jaar ervaart sociaal-emotionele problemen in hun omgang met leeftijdsgenoten. Ze worden gepest, hebben weinig vrienden of zijn onhandig in contacten. Stichting De Ster organiseert vakanties waar ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Stichting De Ster is in 2005 opgericht om deze onzekere kinderen een steuntje in de rug te geven. Vaak vertonen ze milde gedragsproblemen. Ze zijn angstig, teruggetrokken en verlegen. Of gedragen zich juist provocerend, druk en boos.

Tijdens de Stervakanties gaan leren en plezier maken hand in hand. De kinderen overnachten in de natuur en werken onder leiding van professionals op een speelse manier aan hun ontwikkeling. Jaarlijks organiseert Stichting de Ster zeventien kampen in vijf verschillende kampvormen (afhankelijk van leeftijd en behoefte) voor ruim 300 kinderen.

Meer zelfvertrouwen dankzij De Ster

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat kinderen zes weken na deelname aan een Sterkamp aanzienlijk minder angstig zijn in sociale situaties. Na een half jaar is dat effect nog steeds aanwezig. Daarnaast is een positieve verandering te zien op het gebied van sociale acceptatie, zelfvertrouwen, sociale problemen en teruggetrokken gedrag.

Stichting de Ster wil het aantal kampen vergroten om aan de stijgende vraag te voldoen. Binnen tien jaar wil de stichting 10.000 kinderen hebben geholpen. Daarnaast ontwikkelt De Ster nieuwe producten om het effect van de begeleiding te vergroten. Uw meespelen in de VriendenLoterij zorgt ervoor dat De Ster nog meer kinderen kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Eenmalige schenking in 2017
€ 295.000,-
Totaal ontvangen
€ 295.000,-