Pink Ribbon

Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 17.000 mensen de diagnose borstkanker waarvan ongeveer 3.200 het niet overleven.

Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt.

Vermoeidheid na borstkanker

Mede dankzij deelnemers van de VriendenLoterij is onder andere een online therapie voor vermoeidheid na kanker gefinancierd.
Vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht na behandeling van borstkanker. Het belemmert het dagelijks functioneren van (ex)-borstkankerpatiënten. Mede dankzij een bijdrage van de deelnemers van de VriendenLoterij is er een internet therapie ontwikkeld waarbij patiënten door hun doen en denken te veranderen, zelf de vermoeidheid kunnen aanpakken.

Moeder zijn en borstkanker krijgen

Meer dan 25% van de borstkankerpatiënten heeft thuiswonende kinderen. Het omgaan met borstkanker is voor zowel ouders als kinderen een complexe opgave wat kan leiden tot emotionele problemen. Naast de vele veranderingen en emoties die de diagnose voor moeders met zich meebrengt, staan zij ook voor de taak om hun kinderen te informeren over de ziekte en het verloop van de behandelingen. Ook voor kinderen kan het lastig zijn om de zorg voor en over hun moeder in balans te brengen met activiteiten buiten het gezin én met de eigen behoefte aan steun.

Kanker bespreekbaar maken voor kinderen

Ook heeft Pink Ribbon dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij bijgedragen aan de website www.kankerspoken.nl. Een website die helpt om kanker bespreekbaar te maken voor kinderen. Zo kunnen ook peuters en kleuters terecht op de website, waarin ze uitleg krijgen over de ziekte.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2018
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 7,8 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 545.744
"Mede dankzij de VriendenLoterij heeft Pink Ribbon al meer dan 200 onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker gefinancierd."
Jan Willem Förch Manager Werving Pink Ribbon