Nederlandse Vereniging voor Autisme

Nederlandse Vereniging voor Autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) helpt de maatschappelijke positie van kinderen en volwassenen met autisme te versterken. Zo’n 190.000 mensen in Nederland hebben een vorm van autisme, waarvan niet bij iedereen de symptomen worden herkend.

Autisme is een ontwikkelingsstoornis waarbij informatie die via de zintuigen in de hersenen binnen komt niet goed kan worden geordend. De wereld van mensen met autisme bestaat uit losse fragmenten zonder verband. Dit uit zich in beperkingen in de sociale interactie, de communicatie en een zich steeds herhalend gedrag.

Maatschappelijke positie versterken

De Vereniging telt ruim 14.000 leden en ruim 500 actieve vrijwilligers. Zij verzorgen regionale (lotgenoten-)contacten en organiseren regionale informatiedagen en activiteiten zoals de Auti-Actie Dagen.

Dit zijn dagjes uit speciaal voor kinderen en jongeren met autisme. Elke deelnemer wordt daarbij begeleid door een vrijwilliger. Het doel is de kinderen een leuk dagje uit te bezorgen en het gezin een dag te ontlasten.

Het landelijke bureau beheert de informatie- en advieslijn en verstrekt informatie over autisme.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2018
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 3,1 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 64.105
"Mede dankzij de VriendenLoterij kan de Nederlandse Vereniging voor Autisme activiteiten organiseren om te bouwen aan een autismevriendelijke maatschappij"
Swanet Woldhuis Directeur