Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

Al meer dan 50 jaar zet de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) zich in voor kinderen die door een handicap minder mogelijkheden hebben dan hun leeftijdgenoten. Voor hen is het vaak moeilijk om een volwaardige plaats in onze samenleving te verwerven.

Daarom ontwikkelt en ondersteunt NSGK initiatieven waardoor zij toch zo normaal mogelijk kunnen leven. NSGK richt zich daarbij op voorzieningen die de integratie van jonge mensen met een handicap in de Nederlandse samenleving bevorderen of hun algemene welzijn verhoogt.

Handicap overwinnen

In het bijzonder houdt NSGK zich bezig met de volgende thema's: werken, wonen, spelen, vakantie en nieuwe media. Om kinderen te helpen hun handicap te overwinnen, of in elk geval draaglijker te maken. De bijdrage van de VriendenLoterij wordt besteed aan de uitbreiding van projecten en activiteiten.

Lees meer over het extra project van het NSGK

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2002
Ontvangen in 2018
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 5,9 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 106.414
"Ons ultieme doel - een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen spelen en samen leven – komt dichterbij dankzij de geweldige bijdrage van de VriendenLoterij."
Ingrid Tuinenburg Directeur