Fonds Kinderhulp: Zomerpretpakket

Nationaal Fonds Kinderhulp - Zomerpretpakket

Tienduizenden kinderen in Nederland gaan nooit op vakantie. Ze krijgen een knoop in hun maag als de zomervakantie zich aandient. Vriendjes en vriendinnetjes verheugen zich al weken op de camping in Frankrijk of de vliegreis naar Turkije. Tripjes waar zij alleen van kunnen dromen.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp springt voor deze kinderen in de bres. En dat zijn er best veel in Nederland. Van de 398.000 kinderen die in armoede leven gaat 71 procent niet op vakantie. Daar is thuis gewoonweg geen geld voor.

Het gevolg is dat deze kinderen huizenhoog tegen de zomervakantie opzien. In tegenstelling tot hun klasgenoten maken ze weinig nieuwe dingen mee. Eenmaal terug in de schoolbanken hebben ze niets leuks te vertellen, waardoor zij zich buitengesloten voelen.

Nationaal Fonds Kinderhulp schenkt leuk pakket

Het Nationaal Fonds Kinderhulp kan daar dankzij uw meespelen in de VriendenLoterij heel concreet iets aan doen. Liefst 2.000 kinderen krijgen een Zomerpretpakket, gevuld met leuke dingen zoals speelgoed, een boek en een compleet dagje uit. De pakketten worden aan het begin van de zomervakantie uitgereikt tijdens een feestelijke dag met leuke activiteiten en lekker en gezond eten.

Zo beleven ook deze kinderen die in armoede leven alsnog een leuke zomervakantie. En als het schooljaar weer begint kunnen ook zij honderduit praten over wat zij hebben beleefd in de vakantie. Ze horen erbij! Een klein gebaar kan zo écht verschil maken in het leven van kinderen die in armoede opgroeien.

Lees meer over Nationaal Fonds Kinderhulp

Ontvangen in 2017
€ 500.000,-